Kauno darželyje psichotropiniais vaistais apsinuodijusio vaiko mamą pribloškė auklėtojos žodžiai

Praėjus keturiems mėnesiams nuo skandalingo atvejo Kauno vaikų darželyje „Bitutė“, kuriame psichotropiniais vaistais apsinuodijo ar buvo apnuodytas dviejų metų berniukas, teisėsaugos pareigūnai nuo žiniasklaidos ir visuomenės atsitvėrė tylos siena. Naujienų portalui lrytas.lt šaltiniai pranešė, kad jau gauta dalis ekspertizių rezultatų, tačiau pareigūnai kol kas tyli.

Kaune vis dar vyksta tyrimas dėl darželyje „Bitutė“ psichotropiniasi vaistais apsinuodijusio mažylio. Berniuko motiną pribloškė auklėtojos žodžiai apie skolą.<br>V.Trainio nuotr.
Kaune vis dar vyksta tyrimas dėl darželyje „Bitutė“ psichotropiniasi vaistais apsinuodijusio mažylio. Berniuko motiną pribloškė auklėtojos žodžiai apie skolą.<br>V.Trainio nuotr.
Kaune vis dar vyksta tyrimas dėl darželyje „Bitutė“ psichotropiniasi vaistais apsinuodijusio mažylio. Berniuko motiną (nuotr.) pribloškė auklėtojos žodžiai apie skolą.<br>V.Trainio nuotr.
Kaune vis dar vyksta tyrimas dėl darželyje „Bitutė“ psichotropiniasi vaistais apsinuodijusio mažylio. Berniuko motiną (nuotr.) pribloškė auklėtojos žodžiai apie skolą.<br>V.Trainio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 25, 2017, 3:20 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:50 AM

Tuo tarpu berniuko motina portalui papasakojo apie paskutinį pokalbį su darželio auklėtoja, kurios žodžiai ją šokiravo.

Vaikas galėjo neatsikelti

Berniukas apsinuodijo praėjusių metų spalio pabaigoje – jis iš darželio buvo nuvežtas į Kauno klinikas ir ten gaivinamas. Medikai pareiškė mažylio motinai Leonorai B., kad jis galėjo daugiau nebepabusti.

Iškėlus baudžiamąją bylą, tyrimui buvo paimtas kai kurių darželio darbuotojų ir vaiko šeimos narių šlapimas, kurio tyrimas turėjo atskleisti, kuris iš jų vartojo benzodiazepinų grupės medikamentus.

Tai – stiprūs raminamieji vaistai, slopinantys nervų sistemą. Būtent šios grupės vaistų aptikta berniuko organizme.

Taip pat ekspertizei buvo atiduoti raminamieji vaistai, per kratą aptikti pas darželio darbuotojas. Pareigūnai tyrimo pradžioje paskelbė įtariantys, jog šie vaistai priklauso benzodiazepinų grupei. Buvo nuspręsta atlikti ir įvairius toksikologinius tyrimus.

Į teisėsaugos akiratį pakliuvo dvi „Bitutės“ auklėtojos ir auklėtojos padėjėja. Visose trijose rankinėse pareigūnai rado medikamentų, jie buvo ir pakuotėse, ir maišeliuose. Darželyje buvo aptiktas nemažas vaistų kiekis.

Generalinės prokuratūros atstovė spauda Rasa Stundžienė neneigė, kad jau yra gautos ekspertizės išvados, tačiau plačiau šio fakto nekomentavo.

„Ikiteisminis tyrimas tebevyksta, atliekami ir planuojami įvairūs proceso veiksmai“, – tvirtino R.Stundžienė.

Prokuratūra neatskleidžia, ar darželio personalo atstovams yra pareikšti įtarimai dėl mažylio sveikatos sutrikdymo.

Darželio administracijos atstovai anksčiau kategoriškai neigė, jog darželyje laikomi vaistai. Pasak direktororės Ritutės Širmulienės ir jos pavaduotojos Audronės Karklelienės, tai uždrausta taisyklėse.

Tyrimui vadovaujanti Kauno prokurorė Renata Oželienė anksčiau minėjo, jog į teisėsaugą kreipėsi ir tėvai, kurių vaikai anksčiau lankė šį darželį: „Buvo pastebėtos panašaus pobūdžio vaikų reakcijos. Negalime atmesti, kad ir anksčiau būta tokių atvejų“.

Judrų vaiką „ramino“ prieš miegą?

Mažamečio mama Leonora B. įtaria, jog šiais medikamentais jos aktyvaus būdo sūnus galėjo būti darželyje raminamas prieš pietų miegą. Berniukas staiga tapo vangus, mieguistas.

Vaiko būklei pablogėjus, jis buvo skubiai nuvežtas į Kauno klinikas. Mažylį pavyko atgaivinti, bet medikai minėjo, kad jis galėjo niekada nepabusti.

„Vaikas apsinuodyti galėjo tik darželyje – niekur kitur jis nebuvo. Namuose jis jokių vaistų nebuvo vartojęs.

Ryte sūnus buvo guvus, o kai atvykau jo pasiimti, tapo mieguistas, tarsi apsvaigęs, vos pastovėjo ant kojų. Klinikų medikai sakė, kad jis galėjo miegoti dvi paras arba iš viso neatsikelti. Jo širdis galėjo sustoti.

Buvo padarytas didelis nusikaltimas prieš mano vaiką.

Tegul visuomenė sužino apie tai – ką gali žinoti, gal ir kiti vaikai panašiais būdais raminami darželiuose“, – virpančiu balsu pasakojo moteris.

Ligoninėje atliktas šlapimo tyrimas patvirtino – vaiko organizme aptikta stiprių psichotropinių vaistų.

Darželio atstovė mamą pribloškė

Kilus triukšmui, darželio darbuotojai ėmė neigti savo kaltę. Jie tikino nedavę vaistų vaikui. 

Leonora B. girdėjo kalbas, jog neva ji pati buvo davusi vaikui psichoropinių medikamentų. Moteris kategoriškai neigia tokius priekaištis.

Paskutinis pokalbis su darželio auklėtoja mažylio motiną nuteikė nemaloniai.

Pasak Leonoros B., praėjusią savaitę jai paskambinusi darbuotoja iškart paklausė: „Ar jūs žinote, kad esate skolinga darželiui už du paskutinius mėnesius?“.

Tačiau motina iškart po apsinuodijimo nusprendė nebeleisti vaiko į šį darželio, jis nė karto ten per pastaruosius ketverius mėnesius nebuvo atvestas.

Po pokalbio su auklėtoja Leonora B. nuvyko į „Bitutę“ ir parašė prašymą, jog vaiko nebeliktų darželio auklėtinių sąraše. Pinigų iš jos visgi nebus reikalaujama.

Šiuo metu berniukas auga namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.