Algirdas Butkevičius: valdančioji koalicija veiks, net jei bus nesutarimų

Valdančiųjų frakcijų atstovai

A. Butkevičius taip pat tikisi didesnio aiškumo dėl biudžetininkų darbo apmokėjimo sistemos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
A. Butkevičius taip pat tikisi didesnio aiškumo dėl biudžetininkų darbo apmokėjimo sistemos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 1:58 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:00 PM

„Tikrai koalicija veiks, todėl, kad mes aiškiai esame deklaravę, kad kai kuriuose klausimuose, jeigu mūsų pozicijos skiriasi, tai reikia tą išsakyti koordinacinės tarybos pasitarimo metu, ir mes tikrai geranoriškai atsižvelgsime į kitą nuomonę. (...) Sutarėme, kad kiekvieną ketvirtadienį anksti ryte rinksimės Seime, ir koordinacinė taryba svarstys svarbius klausimus“, – sakė A. Butkevičius po valdančiųjų susitikimo Vyriausybėje.

Socialdemokratų lyderis teigė, kad jam tarp svarbiausių Seimo pavasario sesijos darbų yra aiškumas dėl Darbo kodekso, kurio visiškas įsigaliojimas yra nukeltas iki liepos 1 dienos.

„Premjeras pasakė, kad kol kas pokalbiai, derybos vyksta toliau, ir kovo 10 dieną jau turėtų būti tam tikras aiškumas, ar Trišalė taryba susitarė, ar tęs darbą. (...) Netgi vyksta tokios kalbos, kad, jeigu iki liepos 1 dienos nesusitars, gali būti, kad įsigalios anksčiau priimtas variantas, bet manoma, kad bus kitas“, – sakė A. Butkevičius.

Jis taip pat tikisi didesnio aiškumo dėl biudžetininkų darbo apmokėjimo sistemos.

„Aš pasiūliau, kad gal vis dėlto biudžetiniame sektoriuje dirbančių darbuotojų atlyginimas galėtų priklausyti ir keistis nuo ekonominės situacijos mūsų valstybėje“, – sakė A. Butkevičius.

Vyriausybės programos priemonių plano projekto, apie kurį valdantieji kalbėjosi pirmadienį, socialdemokratų lyderis plačiau nekomentavo.

„Kol kas apie priemonių planą nenoriu detaliai kalbėti, nes aiškiai buvo Premjero pabrėžta, kad tai yra projektas projektui. (...) Aš uždaviau klausimą dėl kogeneracinių elektrinių, kurios yra numatytos statyti Kaune ir Vilniuje, ar bus priimtas sprendimas, ar tęsti statybas. Tai kol kas buvo atsakyta, kad ne“, – sakė A. Butkevičius.

Pasak socialdemokratų lyderio, kol kas priemonių plano projekte nekalbama apie mokesčius.

„Finansų ministras aiškiai pasakė, kad jis dar turi įsigilinti į viešuosius finansus, taip pat į mokesčių sistemą ir paskui pateiks pasiūlymus“, – sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratų lyderis teigė neprieštaraująs idėjai, kad yra reikalinga urėdijų reforma, tačiau siūlo likti prie praėjusios Vyriausybės pateikto varianto.

„Mes miškų urėdijų reformai pritarėme. (...) Mes aiškiai pabrėžėme, kad tas variantas, kuris buvo pateiktas praėjusios Vyriausybės, jis yra suderintas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, ir jis buvo pateiktas dėl to, kad tai būtų pirmas žingsnis, kad būtų galima atlikti urėdijų reformą. Mes pasisakome už reformos atlikimą, bet puikiai suprasdami, kad pirmiausia turi būti regionuose išlaikomos darbo vietos, ir manau, kad įgyvendinus pirmąjį etapą po to būtų galima po dvejų trejų metų spręsti, ar eiti iki galutinės reformos sukuriant vieną įmonę“, – sakė A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.