Pasieniečiai sulaikė du ieškomus lietuvius

Prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė nuo bausmės besislapsčiusį Kupiškio rajono gyventoją, o Vilniaus oro uoste – iš Švedijos išsiųstą ir Lietuvoje nusikaltimu įtariamą Kauno rajono gyventoją.

Prie sienos su Lenkija ir Vilniaus oro uoste sulaikyti du ieškomi lietuviai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prie sienos su Lenkija ir Vilniaus oro uoste sulaikyti du ieškomi lietuviai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2017, 10:20 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:02 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė,  sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą „VW LT35“, gabenusį keleivius.

Dokumentų patikros metu Kalvarijos užkardos pareigūnai išsiaiškino, kad 24-erių keleivio, Kupiškio rajono gyventojo, nuo praėjusio metų spalio 31 d. ieško Kupiškio policija. Vyras buvo nuteistas arešto bausme ir nuo jos slapstėsi. Pasieniečiai jį sulaikė ir perdavė Kalvarijos policijai.

Tą pačią dieną Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė reisu iš Stokholmo atskridusį 29-erių Kauno rajono gyventoją. Jis iš Švedijos buvo išsiųstas už šalies įstatymų pažeidimus.

Vyras VSAT pareigūnams teigė ten pametęs savo dokumentus, todėl į Lietuvą buvo grąžintas tik su grįžimo pažymėjimu. Pasieniečiai išsiaiškino, kad šio Kauno rajono gyventojo nuo praėjusių metų kovo 21 d. ieško Kauno policija. Vyras yra įtariamas nusikaltimo padarymu. Jį VSAT pareigūnai perdavė Vilniaus policijai.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 108 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsauga. Daugiausiai tarp jų yra Lietuvos piliečių – 87. Taip pat sulaikyti 5 ieškoti Rusijos, 4 – Ukrainos, 3 – Baltarusijos bei dar 6 valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.