Traktorių pirkėjai įkliuvo į sukčių spąstus ir prarado tūkstančius eurų

Sukčiai neišsiverčia be laisvėje esančių bičiulių pagalbos.

Keli šalies ūkininkai, pagal internetinį skelbimą ketinę pirkti traktorių, pakliuvo į sukčių žabangas ir prarado tūkstančius eurų.<br>R.Pasiliausko („Suvalkietis“) asociatyvi nuotr.
Keli šalies ūkininkai, pagal internetinį skelbimą ketinę pirkti traktorių, pakliuvo į sukčių žabangas ir prarado tūkstančius eurų.<br>R.Pasiliausko („Suvalkietis“) asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 10, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:24 AM

Ketvirtadienį į Jurbarko policiją kreipėsi pusamžis šio rajono gyventojas, teigdamas, jog iš Airijos kompanijos Richard Nolan internetu pirko traktorių ir plūgą.

Su pardavėju, prisistačiusiu Airijos kompanijos atstovu, jis praėjusių metų gruodžio pradžioje bendravo elektroniniu paštu.

Vėliau į nurodytą sąskaitą jurbarkiškis pervedė per 5 tūkst. eurų avanso ir laukė, kada traktorius ir plūgas bus atgabenti į Lietuvą.

Pinigus pervedęs jurbarkiškis po kiek laiko ėmė nerimauti, jog pernelyg ilgai negauna brangaus pirkinio.

Vyras kelis kartus bandė susisiekti su kompanija, tačiau niekas į jo laiškus neatsakė nuo praėjusių metų gruodžio, todėl kreipėsi į policiją.

Panaršius internete aiškėja, jog, ko gero, nuo tų pačių aferistų beveik tuo pačiu laiku nukentėjo dar keli vyrai iš Plungės bei Alytaus rajono.

Vienas jų policijos pareigūnams pasiskundė, jog Airijos įmonei Richard Nolan už traktorių „Massey Ferguson“ ir jo pargabenimą į Lietuvą pervedė beveik 12 tūkst. eurų, tačiau pirkinio taip ir nesulaukė.

Galimas daiktas, jog lietuviškame portale airiškais traktoriais viliojo mūsų šalies pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantys nuteistieji.

Prieš kurį laiką už telefoninį bei internetinį sukčiavimą teisiami kaliniai pasakojo, kaip jie rezga įvairias aferas.

Sukčiai neišsiverčia be laisvėje esančių bičiulių pagalbos.

Pastarieji gauna įvairių užduočių: surasti kokios nors transporto priemonės nuotrauką, kuri bus dedama į skelbimų portalą; kiti pasirūpina, jog skelbimas būtų įdėtas; treti suieško asmenų, kurie už atitinkamą atlygį leidžia sukčiams pasinaudoti savo banko sąskaita. Į ją klastos neįtariančios aukos perveda pinigus už prekę, kurios nuotrauka susiviliojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu