Kauno policininkai įtariami paėmę kyšį iš ukrainiečio vairuotojo

Kauno kelių policijos patruliai

Kauno policininkai įtariami paėmę kyšį iš ukrainiečio vairuotojo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kauno policininkai įtariami paėmę kyšį iš ukrainiečio vairuotojo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-15 15:05, atnaujinta 2017-04-07 22:35

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusią savaitę, kovo 9 dieną, kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vyriausieji patruliai M.V., policijoje dirbantis 14 metų, ir M.A., dirbantis 16 metų, sustabdė Ukrainos piliečio vairuojamą automobilį.

Už tai, kad nebūtų užfiksuotas greičio viršijimas, policininkai įtariami paėmę 50 eurų dydžio kyšį.

Kaip skelbia Kauno apskrities policija, gavus pranešimą apie galimą kyšininkavimo atvejį, pareigūnai nedelsiant buvo sulaikyti. Jiems pranešta apie įtariamus dėl galimo kyšininkavimo, paskirtos kardomosios priemonės. Policijos Vidaus tyrimų skyriuje pradėtas tarnybinis patikrinimas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė akcentuoja, kad neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami, vertinami principingai, atsižvelgiant į nustatyto pažeidimo pobūdį. Policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje toliau bus atliekamos vidaus kontrolės priemonės.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius primena, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ir kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus, traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

Kyšis – tai bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų jums palankų sprendimą.

Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai.

„Vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį pakanka, kad būtumėt patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Elkitės atsakingai,“ – ragina policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.