Audronės Skučienės suburtos gaujos nariai teigia, kad neteisėtai elgtis juos privertė žurnalistai

Į JAV pasprukusios Neringos Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės suburtos gaujos nariai rado naują savo neteisėtos veiklos pateisinimą.

Teisiamieji teigia, kad Rūtos Janutienės, Kristupo Krivicko ir Audrės Kudabienės laidos jiems darė blogą įtaką.<br>J.Stacevičiaus ir R.Danisevičiaus nuotr.
Teisiamieji teigia, kad Rūtos Janutienės, Kristupo Krivicko ir Audrės Kudabienės laidos jiems darė blogą įtaką.<br>J.Stacevičiaus ir R.Danisevičiaus nuotr.
Teisiamieji teigia, kad Rūtos Janutienės, Kristupo Krivicko ir Audrės Kudabienės laidos jiems darė blogą įtaką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Teisiamieji teigia, kad Rūtos Janutienės, Kristupo Krivicko ir Audrės Kudabienės laidos jiems darė blogą įtaką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kristupas Krivickas bus kviečiamas į teismą pasiaiškinti dėl savo laidų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kristupas Krivickas bus kviečiamas į teismą pasiaiškinti dėl savo laidų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mintis viskuo apkaltinti žurnalistus kilo ne kartą teistam Andrejui Lobovui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mintis viskuo apkaltinti žurnalistus kilo ne kartą teistam Andrejui Lobovui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-03-20 16:08, atnaujinta 2017-04-07 14:50

Pirmadienį Šiaulių apygardos teisme jie pareiškė, kad teisiamųjų suole šalia jų turėtų sėdėti ir keli žurnalistai. Esą Garliavos istorijos įkarštyje žiniasklaidos atstovai savo straipsniais ir ypač televizijos laidomis darė jiems tokią didelė įtaką, kad jie patikėję, jog Kedžių ir Venckų šeimas persekioja pedofilų klanas, patys puolė sekti ir šmeižti žmones.

Teisiamųjų teigimu, ddižiausia įtaką jiems darė Rūtos Janutienės, Kristupo Krivicko ir Audrės Kudabienės laidos, todėl paprašyta į teismą iškviesti ir apklausti šiuos žurnalistus.

Mintis dėl savo veiksmų kaltę suversti žurnalistams kilo teisiamajam Andrejui Lobovui. Ši idėja patiko ir kitiems teisiamiesiems bei jų gynėjams, kurie pritarė A.Lobovo prašymui iškviesti žurnalistus liudyti teisme.

A.Lobovo prašymui neprieštaravo ir gaujos bylą nagrinėjanti teisėjų kolegija.

Pasak Šiaulių apygardos teismo atstovo spaudai Vytauto Jončo, teismas priimė nutartį į teismo posėdį iškviesti ir apklausti visus tris laidų vedėjus, kurie išgalvotos pedofilijos skandalo įkarštyje yra sukurę ne vieną Venckams ir Kedžiams palankią laidą.

Kitas teismo posėdis yra numatytas balandžio 24 dieną, tačiau kol kas nėra aišku, ar būtent tą dieną bus kviečiami liudyti K.Krivickas, R.Janutienė ir A.Kudabienė. Tikslios jų apklausos datos paaiškės teismui peržvelgus iš anksto sudarytus bylos nagrinėjimo planus.

Pirmadienį A.Skučienės gaujos byloje baigtos nukentėjusiųjų apklausos. Paskutiniai joje liudijo Marija ir Albertas Miliniai, kurių sūnus Vaidas Milinis buvo išvadintas pedofilu Aidu, persekiotas ir 2010 metų gruodžio mėnesį nužudytas.

Teismas taip pat apklausė kelis atvykusius liudytojus. Vienas jų papasakojo matęs kaip buvo sekami Andriaus Ūso ir jo artimųjų namai, kitas, dirbantis policijos pareigūnu, paliudijo, kad jis atsiliepė antstolės Sonatos Vaicekauskienės telefonu, kai A.Lobovas skambinėjo teismo sprendimą vykdžiusiai antstolei ir grasino ją nužudyti.

Iš viso šioje byloje įtarimai yra pareikšti 11 aktyviausių patvorio veikėjų – A.Skučienei, A.Lobovui, Renaldui Ščiglinskui, Gediminui Aidukui, Gintarui Banaičiui, Violetai Banaitienei, Tatjanai Borovec, Rimantui Stanislavui Rimkevičiui, Dariui Kaminickui, Ramintai Baltuškienei ir dvejus metus prie Venckų ir Kedžių tvoros gyvenamusiam Vitalijui Keršiui.

Gaujos nariams yra pareikšta daugybę kaltinimų, daugiausia dėl žmonių sekimo, šmeižto ir mirusiųjų atminimo paniekinimo, tačiau kai kuriems pateikti ir kaltinimai dėl viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

A.Skučienė teisme turės aiškintis dėl kelių įvykdytų nusikaltimų – mirusiojo atminimo paniekinimo, trukdymo pareigūnams atlikti savo darbą, neteisėto informacijos apie žmonių privatų gyvenimą rinkimo ir jo panaudojimo, šmeižto.

Seimo nario Ryto Kupčinsko padėjėja R.Baltuškienė teisiama dėl daryto poveikio Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistėms ir piktnaudžiavimo tarnybinėmis pareigomis.

R.Ščiglinskas ir A.Lobovas yra kaltinami ne tik persekioję ir rinkę informaciją apie N.Venckienei neįtikusius žmones, bet ir dėl viešų raginimų smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą, o A.Lobovui pateikti kaltinimai ir dėl grasinimų nužudyti Laimutei Stankūnaitei atgauti dukrą sutikusią antstolę S.Vaicekauskienę.

Nuo teisėsaugos pasprukusią N.Venckienę ir Garliavos kirpėją A.Skučienę išdavęs V.Keršis taip pat neišsisuko – jis turės atsakyti dėl žmonių sekimo ir mirusiojo atminimo paniekinimo. JAV pasislėpusios N.Venckienės ir Vokietijoje gyvenančio jos pusbrolio Tado Skučo atžvilgiu bylos išskirtos.

Policija yra paskelbusi tarptautinę N.Venckienės paiešką ir kreipėsi į JAV dėl jos ekstradicijos, o jos pusbrolis teisėsaugai prisidavė pats ir dabar taip pat yra teisiamas Šiaulių apygardos teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.