Seimas balsuos dėl Manto Adomėno neliečiamybės

Seimas ketvirtadienį balsuos dėl

R.Janutienė siekia, kad M.Adomėnas dėl teiginių apie perkamą žiniasklaidą būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto ir jai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas.<br>Lrytas.lt fotomontažas
R.Janutienė siekia, kad M.Adomėnas dėl teiginių apie perkamą žiniasklaidą būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto ir jai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 7:29 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:32 AM

Laikinoji Seimo komisija siūlo netenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo panaikinti M.Adomėno teisinį imunitetą šmeižto byloje.

Generalinis prokuroras E.Pašilis į Seimą su prašymu dėl konservatoriaus teisinės neliečiamybės panaikinimo kreipėsi praėjusią savaitę. Prokuroras informavo tai darantis Vilniaus apygardos teismo, privataus kaltinimo tvarka gavusio žurnalistės Rūtos Janutienės skundą, prašymu.

R.Janutienė siekia, kad M.Adomėnas dėl teiginių apie perkamą žiniasklaidą būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto ir jai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas.

Pareiškėja ją šmeižiančia informacija laiko M.Adomėno pasisakymus 2015 metais Seime vykusios konferencijos metu, kai R.Janutienės laidą jis pavadino „perkama ir parduodama žiniasklaida“, siejo ją su Rusijos interesais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.