Kauno Prano Mažylio gimdymo namų korupcijos byloje – jau 16 nukentėjusiųjų

Baudžiamojoje byloje dėl korupcijos Kauno klinikinei ligoninei priklausančiuose Prano Mažylio gimdymo namuose nukentėjusiųjų skaičius gerokai išaugo. Iš pradžių į teisėsaugą kreipėsi tik viena pacientė, tačiau korupcijos skandalui plečiantis, žmonės vienas po kito rašė pareiškimus. dabar nukentėjusiais pripažinta jau 16 žmonių – aštuonios gimdyvės ir jų sutuoktiniai.

Kauno Prano Mažylio gimdymo namus krečia korupcijos skandalas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Prano Mažylio gimdymo namus krečia korupcijos skandalas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2017, 12:37 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:41 AM

Tai naujienų portalui lrytas. lt penktadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų Viešųjų ryšių skyriaus viršininkė Renata Saulytė. 

Įtarimai kyšininkavimu pareikšti dviem gydytojams anesteziologams – Virgilijui Dimšai ir jo kolegei.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo kyšininkavimo P.Mažylio gimdymo namuose buvo pradėtas praėjusių metų rudenį.

Į STT kreipėsi viena pasipiktinusi pacientė – moteris skundėsi, jog jai teko mokėti už nejautrą, nors pagal įstatymus ši procedūra yra nemokama.

Moteris negavo jokio čekio – įtariama, jog 80 eurų už epidūrinę nejautrą gavęs anesteziologas juos įsidėjo į kišenę, neįforminęs pinigų priėmimo.

Įtariama, jog panašių atvejų gimdymo namuose buvo nemažai.

Pavyzdžiui, kaunietė Neringa naujienų portalui lrytas.lt teigė mokėjusi P.Mažylio gimdymo namuose dar tris neoficialius mokesčius – dukart po 40 eurų ir vieną kartą – 20 eurų.

„Buvo nurodyta, kad tai mokesčiai už kraujo, šlapimo pasėlio ir kitus tyrimus, tačiau jokio kvito negaudavau. Pinigus mokėjau vienai medicinos seserų, jos kabinete. Kai ji atidarė stalčių, matėsi krūvos banknotų“, – pasakojo moteris.

Sveikatos apsaugos ministerijos Korupcijos prevencijos skyriaus vedėjas Juozas Šveikauskas iš Ligonių kasų jis teigė sužinojęs, jog už nejautrą apdraustosioms privalomuoju sveikatos draudimu nereikia mokėti bet kokiu atveju.

Tačiau atrodo, kad pinigų Prano Mažylio gimdymo namuose buvo reikalaujama net ir iš tų pacienčių, kurioms grėsė pavojingos komplikacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.