Buką sukčių sučiupo greitai

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai sukčių, kuris nustebino savo įžūlumu ir bukumu, su įkalčiais sučiupo praėjus vos keliolikai minučių po pranešimo apie nusikaltimą – bandymą pagrobti mašiną.

Klaipėdos rajono policija atskleidė vieną kvailiausių nusikaltimų, įvykdytų per pastarąjį laikotarpį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr. iš archyvo
Klaipėdos rajono policija atskleidė vieną kvailiausių nusikaltimų, įvykdytų per pastarąjį laikotarpį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Mar 30, 2017, 7:28 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:04 PM

Klaipėdos rajono policija atskleidė vieną kvailiausių nusikaltimų, įvykdytų per pastarąjį laikotarpį.

Užvakar rytą pas vieną Klaipėdos rajone autotransporto priemones nuomojantį verslininką atėjo vyras ir pareiškė norintis vienai parai išsinuomoti krovininį mikroautobusą „Iveco“.

Sulaukė netikėto skambučio

Asmens tapatybės kortelę pateikęs klientas paaiškino, kad persikrausto į kitą gyvenamąją vietą, tad automobilio reikia baldams pervežti.

Sumokėjęs už „Iveco“ nuomą vyras išvažiavo.

Po pietų verslininkui paskambino vienos Gargžduose esančios degalinės darbuotojas, norėdamas pasitikslinti, ar tikrai jis mikroautobusą parduodąs už tūkstantį eurų.

Pradėjus aiškintis pašnekovas papasakojo, kad už tokią kainą mikroautobusą degalinėje siūlo pirkti kažkoks vyriškis.

Sukčių iškart sulaikė

Supratęs, kad tai – tas pats rytą jo mikroautobusu išvažiavęs vyras, verslininkas apie įvykį iš karto pranešė policijos pareigūnams, o pats sėdęs į automobilį nulėkė į degalinę.

Ten jis ir surado tą patį mikroautobusą išsinuomojusį vyrą. Netrukus sukčių sulaikė į degalinę atskubėjusi policija.

Žinojo, kam paskambinti

Paaiškėjo, kad tai – į pajūrį atvykęs keletą kartų už vagystes ir sukčiavimą jau teistas 29 metų Druskininkų gyventojas.

Mikroautobusą jis išsinuomojo pateikęs svetimą asmens tapatybės kortelę, kurioje esanti nuotrauka priminė sukčiaus išvaizdą.

Nors jo parduodamas svetimas „Iveco“ ir nebuvo naujas, nusikaltėlio paprašyta pernelyg maža kaina degalinės darbuotojui sukėlė įtarimų.

Druskininkų gyventojas vaizdavo esąs transporto priemonės savininkas, bet suabejojusiam degalinės darbuotojui tai pasitikslinti nebuvo sunku, nes ant mikroautobuso buvo užrašyta nuomos reklama su nurodytu telefono numeriu.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkei Rasai Stasiulaitienei taip ir liko neaišku, kaip nusikaltėlis tikėjosi įforminti pirkimo ir pardavimo sutartį.

Nebent kas nors būtų susigundęs mikroautobusą nusipirkti detalėms.

„Nekyla abejonių, kad verslininkas taip ir nebūtų sulaukęs išnuomoto mikroautobuso.

Tuomet paskelbus autotransporto priemonės paiešką nusikaltėlio būtų tekę ieškoti ilgiau“, – teigė komisariato vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.