Netoli Vilniaus kažkas įžūliai atsikratė dideliu kiekiu statybinių medžiagų

Vilniaus rajone esančios Riešės seniūnijos darbuotojai ieško piktadarių, pakelės griovyje atsikračiusių dideliu kiekiu statybinių medžiagų. Seniūnijos darbuotojai prašo informuoti, jei kas nors žino, kieno tai darbas.

Netoli Vilniaus kažkas įžūliai atsikratė dideliu kiekiu statybinių medžiagų.<br>Facebook/Riešės seniūnija / Gmina Rzesza nuotr.
Netoli Vilniaus kažkas įžūliai atsikratė dideliu kiekiu statybinių medžiagų.<br>Facebook/Riešės seniūnija / Gmina Rzesza nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2017, 1:14 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 8:08 PM

Nuotrauką su pakelės griovyje besimėtančiais baltais maišais Riešės seniūniją paviešino socialiniame tinkle „Facebook“.

„Gal kas matėt, kas galėjo išpilt Pamiškės g.? Čia perlitas. Jei turite informacijos, kieno tai darbas, praneškite. Turėsiu dovanėlę už šitą dovaną“, – rašoma Riešės seniūnijos informacijoje „Facebook“.

„Riešės gyventojų puslapyje“ seniūnijos darbuotojai patikslino, kad įvykis nėra šviežias, maišai su statybinėmis medžiagomis aptikti „po žiemos“. Kas jas išmetė, kol kas nežinoma, tad seniūnija prašo pagalbos identifikuojant šiukšlintojus.

Perlitas yra vulkaninis stiklas, kuris nuo karščio plečiasi ir pasidaro korėtas. Tai gėlių auginime, statybose ir pramonėje naudojama medžiaga. Tačiau abejojama, kad dešimtis maišų išmetė gėlių augintojai. Greičiausiai, tai padarė kas nors, kas susijęs su statybomis.

Statant namus, perlitas naudojamas izoliacijai, triukšmo slopinimui, taip pat jis yra atsparus karščiui, tad į pertvaras dedamas ir kaip priešgaisrinė izoliacija.

Riešės seniūnija yra viena iš 23 Vilniaus rajono savivaldybės seniūnijų, įsikūrusi iš abiejų Vilniaus–Utenos plento pusių Vilniaus rajono šiaurinėje dalyje. Ji ribojasi su kaimyninėmis Avižienių, Bezdonių, Maišiagalos, Paberžės, Nemenčinės seniūnijomis bei su Vilniaus miestu.

Seniūnijos teritorijoje yra 45 kaimai ir 25 viensėdžiai. Seniūnijos plotas – 7439 ha. šių metų pradžios duomenimis, Riešės seniūnijoje gyvenamąją vietą yra deklaravę 6 tūkst. 136 gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.