Policija įtaria, kad šis vyras nudūrė žmoną: anksčiau ją mušdavo, yra užpuolęs vaiką

Klaipėdoje, daugiabučio laiptinėje antradienio rytą rasta nudurta moteris. Policija po daugiau kaip pusdienį trukusios paieškos sulaikė nužudytosios sutuoktinį 44 metų klaipėdietį Joną Zeniauską.

J.Zeniauskas įtariamas žmonos nužudymu.
J.Zeniauskas įtariamas žmonos nužudymu.
Klaipėdietis Jonas Zeniauskas įtariamas žmonos nužudymu.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Klaipėdietis Jonas Zeniauskas įtariamas žmonos nužudymu.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis

2017-04-04 10:24, atnaujinta 2017-04-13 17:23

Nudurtą moterį Naujakiemio gatvės gyvenamojo namo laiptinėje apie 7 val. 45 min. aptiko į mokyklą susirengęs eiti jos šešiolikmetis sūnus.

J.Zeniauskas anksčiau buvo patekęs į Klaipėdos policijos komisariato akiratį dėl smurto artimoje aplinkoje – vasario 4-ąją per konfliktą namuose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, užpuolė ir sumušė sutuoktinę.

Pernai J.Zeniauskas nesuvaldė emocijų daugiabučio kieme. Pasipiktinęs, kad vaikai laipioja ant statybinių medžiagų ir pastolių, spardo kamuoliu į namo sieną, ūmaus būdo vyras užpuolė ir sumušė vieną mažametį.

Teisme J.Zeniauskas pripažino savo kaltę, gailėjosi kieme tampęs mažametį už marškinių, kumščiu smogęs jam į veidą. Smurtautojas šį incidentą vertino kaip skaudžią gyvenimo pamoką, žadėjo daugiau taip nebesielgti.

Nusikaltimu įtariamas vyras piktnaudžiavo alkoholiu. Kovo pradžioje teismas jam skyrė aštuonerių mėnesių laisvės apribojimo bausmę ir piniginę baudą už smurtavimą šeimoje, fizinio skausmo sukėlimą žmonai, nesunkų mažamečio sveikatos sutrikdymą.

Teisėjos Virginijos Teišerskienės baudžiamuoju įsakymu J.Zeniauskas įpareigotas bausmės vykdymo laikotarpiu nevartoti alkoholio ar kitokių psichiką veikiančių medžiagų, tęsti darbą arba užsiregistruoti Darbo biržoje.

J.Zeniauskas taip pat buvo įpareigotas šešis mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, sumokėti 452 eurų piniginę baudą. Klaipėdos apylinkės teismo įsakymas įsigaliojo nuo kovo 9 dienos.

Vyras ir toliau nesutardavo šeimoje – pastaruoju metu vyko J.Zeniausko ir jo žmonos skyrybų procesas.

Policijos žiniomis, antradienio rytą J.Zeniauskas sukinėjosi prie gyvenamojo namo laiptinės – tikriausiai tykojo trejais metais jaunesnės žmonos, su kuria kartu negyveno.

Po nužudymo Klaipėdos policija išplatino įtariamojo nuotrauką ir paprašė žmonių, žinančių, kur jis gali būti, pranešti apie tai pareigūnams.

Tą pačią dieną po pietų pranešta, kad įtariamasis J.Zeniauskas apie 15 val. sulaikytas Klaipėdos r., Dituvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.