Teismas nekeičia nuomonės dėl buvusio Rokiškio rajono valdininko kyšininkavimo

Aukščiausiasis Teismas antradienį atmetė buvusio Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus ir tarybos nario Aloyzo Jočio skundą.

Teismas nekeičia nuomonės dėl buvusio Rokiškio rajono valdininko kyšininkavimo.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teismas nekeičia nuomonės dėl buvusio Rokiškio rajono valdininko kyšininkavimo.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2017, 2:56 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 6:08 PM

Trijų teisėjų kolegija paliko galioti anksčiau paskelbtus teismų sprendimus, kuriais patvirtina, kad tuometinis valdininkas kyšininkavo ir klastojo dokumentus.

Nuteistajam skirta sumokėti 4 895 eurų baudą. Taip pat iš nuteistojo bus konfiskuoti daugiau nei 3 864 eurai, įgyti uždraustos veikos metu – tiek kainavo neteisėtai nuteistojo įgytas vandens gręžinys.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, būdamas įtakingu valdininku, 2012 metų pavasarį A. Jočys iš Rokiškio rajono savivaldybės paskelbtą konkursą laimėjusios bendrovės vadovo reikalavo, o vėliau ir paėmė kyšį.

2016 metų rudenį, kai byla apeliacine tvarka buvo nagrinėjama Panevėžio apygardos teisme, tuomet „darbietis“ A. Jočys ėjo Rokiškio rajono savivaldybės tarybos nario pareigas. Dabar šių pareigų jis jau nebeina.

58 metų A. Jočys nuteistas už tai, kad būdamas Rokiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, suklastojo oficialius bendrovių apskaitos dokumentus ir tiesiogiai priėmė iš Rokiškio rajono savivaldybės viešojo pirkimo konkursą laimėjusios bendrovės interesams atstovavusio direktoriaus E. B. 13 tūkst. 344 litų (3 864 eurų) vertės kyšį paslaugomis ir darbais už įrengtą vandens gręžinį jo sodyboje.

Už tai, kad savivaldybė be trukdžių ir nevėluodama atsiskaitytų su bendrove už suteiktas paslaugas, tuometinio administracijos direktoriaus sodyboje Rokiškio rajone minėta bendrovė įrengė vandens gręžinį.

Jo įrengimas kainavo 3864 eurus, tačiau A. Jočys pinigų už paslaugas ir įrengimus nesumokėjo. Ne gana to, jo prašymu bendrovės vadovas susitarė su kita ta pačia veikla užsiimančia įmone ir visi vandens gręžinio įrengimo dokumentai buvo surašyti taip, tarsi darbus atliko pastaroji, o ne savivaldybės konkursą laimėjusi bendrovė. Suklastotuose dokumentuose nurodoma, kad A. Jočys sumokėjo už darbus.

Manoma, kad tokiu būdu bandyta išvengti įtarimų dėl kyšininkavimo ir valdininko sąsajų su savivaldybės konkursą laimėjusia įmone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.