Teisę vairuoti praradęs lenkas apsirūpino suklastotu pasižymėjimu

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė vilkiką vairavusį lenką, turėjusį suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Tikrą tokį dokumentą iš jo yra atėmusi Lenkijos policija dėl sukelto eismo įvykio.

Teisę vairuoti praradęs lenkas apsirūpino suklastotu pasižymėjimu.<br>VSAT nuotr.
Teisę vairuoti praradęs lenkas apsirūpino suklastotu pasižymėjimu.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-06 10:00, atnaujinta 2017-04-13 20:52

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį apie 4 val. ryto VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį vilkiką „MB Actros“ su puspriekabe „Schmitz“. Ant abiejų transporto priemonių buvo lenkiški numeriai.

Vilkiką vairavo 54-erių Lenkijos pilietis. Dokumentų patikros metu jis Kalvarijos pasieniečiams pateikė, įtariama, visiškai suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą. Kalvarijos užkardos pasieniečiai iš kolegų Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos tarnybų bendradarbiavimo centre Budziske sužinojo, kad šiam asmeniui yra atimta teisė vairuoti. Vairuotojo pažymėjimo jis neteko, nes sukėlė eismo įvykį.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai lenkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Jį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Vilkikas ir puspriekabė perduoti į Kalvarijos užkardą ketvirtadienį ryte atvykusiam įmonės, kurioje dirba šis vairuotojas, vadovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.