Pataisos namų vadovo požiūris pribloškė: į katerio vairavimo egzaminą lėkė tarnybiniu BMW

Buvusį Kybartų pataisos namų direktorių 48 metų Virginijų Adomaitį įklampino kelionės tarnybiniu automobiliu BMW – įtariama, jog jis iš įstaigos lėšų įsipylęs degalų važiavo asmeniniais tikslais į Klaipėdą laikyti laivavedžio egzamino, nors dokumentuose buvo nurodyta, kad buvo vykstama darbo reikalais į Kauną.

Įtariama, jog darbovietės degalus buvęs Kybartų įkalinimo įstaigos vadovas V.Adomaitis naudojo asmeniniams poreikiams – vyko į egzaminą, siekdamas įgyti teisę valdyti katerį.<br>R.Kubliaus nuotr.
Įtariama, jog darbovietės degalus buvęs Kybartų įkalinimo įstaigos vadovas V.Adomaitis naudojo asmeniniams poreikiams – vyko į egzaminą, siekdamas įgyti teisę valdyti katerį.<br>R.Kubliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 12:08 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 11:28 PM

Jei pasitvirtintų jo kaltė, būtų neabejotinai pakenkta valstybės įvaizdžiui, tačiau prokurorai neįžvelgė nei piktnaudžiavimo, nei lėšų pasisavinimo faktų – V.Adomaičiui įtarimai pareikšti tik dėl kurstymo klastoti dokumentus.

V.Adomaičiui iškelta baudžiamoji byla juda link pabaigos – netrukus gali būti rašomas kaltinamasis aktas.

Įkalinimo įstaigos vadovas įkliuvo dėl praėjusiais metais įvykusių dviejų kelionių iš Kybartų į uostamiestį.

Tyrėjų duomenimis, V.Adomaitis vyko į pajūrį asmeniniais tikslais siekdamas įgyti teisę valdyti katerį, nors kuras buvo pilamas iš pataisos namų lėšų.

Įtariama, jog pirmą kartą direktorių laikyti egzamino nuvežė Kybartų pataisos namų vairuotojas, o antrą kartą į Klaipėdą keliavo vienas vairuotojas – pristatė su direktoriaus laivavedystės užmojais susijusius dokumentus.

Keisti faktai išaiškėjo, atliekant kriminalinę žvalgybą – buvo įtariama, kad Kybartų pataisos namuose tarnybiniai telefonai buvo išdalijami šios įstaigos darbuotojų pažįstamiems.

V.Adomaitis įtariamas tik dėl kurstymo klastoti dokumentus – piktnaudžiavimo ir lėšų pasisavinimo požymių jo veiksmuose neįžvelgta.

Kelionės lapuose buvo parašyta, jog vykstama ne į Klaipėdą, o į Kauną, neva tarnybiniais reikalais.

„Kalėjimų departamento paskaičiavimu, buvo padaryta daugiau nei 100 eurų žala – tiek kainavo kuras. Dalį šios sumos įtariamasis sumokėjo“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo bylos tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Valentinas Alekna.

Buvęs Kybartų pataisos namų vadovas nesutinka, jog kurui išleista triženklė suma – dėl to užvirė ginčai tarp jo ir Kalėjimų departamento.

Po skandalo buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas. V.Adomaitis šiuo metu yra atleistas iš darbo.

Dar gali išaiškėti, kad kelionių asmeniniais tikslais, pasinaudojant darbovietės transportu, buvo gerokai daugiau.

Tačiau kol kas įtarimai V.Adomaičiui pareikšti pagal du epizodus.

Pasak prokurorų, iškėlus bylą pastarasis savo kaltę neigė, bet išsamesnių parodymų nedavė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?