Senolės išžaginimu kaltinamas jaunuolis kratosi kaltės

Ar ligotą savo senelę stropiai prižiūrėjęs 21 metų vilnietis Edvinas

E.Viničenka kaltės nepripažįsta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Viničenka kaltės nepripažįsta.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-11 12:20, atnaujinta 2017-04-14 05:02

„Čia nėra nieko teisinga“, – išklausęs prokuroro kaltinimų antradienį Vilniaus apygardos teisme (VAT) pareiškė bejėgiškos būklės moters išžaginimu ir nužudymu kaltinamas E.Viničenka.

Kaltinime teigiama, jog Karoliniškių rajone gyvenantis jaunuolis praėjusių metų rugsėjo 5-osios naktį įsiveržė pas garbaus amžiaus kaimynę ir sudavė jai keletą smūgių į rankas ir kojas.

Senolei nugriuvus, užpuolikas ją išžagino, o kad moteris negalėtų šauktis pagalbos, burną užkimšo bulve. Ekspertai nustatė, kad senolei buvo suduota mažiausiai 17 smūgių į veidą, galvos sritį, nuo smūgių jai plyšo kepenys.

Statybose Druskininkų rajone uždarbiavusį E.Viničenką pareigūnai sulaikė tik po mėnesio. Iš pradžių jis buvo apklaustas tik kaip liudytojas, o gavus ekspertizės rezultatus, atsidūrė už grotų.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime jis laikomas iki šiol. Jaunuolis prašė išleisti jį į laisvę ir skirti namų areštą.

Tačiau prokuroras įsitikinęs, kad nedirbantis ir nesimokantis jaunuolis, kuriam gresia laisvės atėmimo bausmės, gali slėptis nuo teismo.

Prokuroras atsižvelgė ir į tai, kad vaikino tėvas gyvena Didžiojoje Britanijoje, todėl jis gali išvykti į užsienį.

E.Viničenkos advokatė atsakė, jog tokios grėsmės nėra, nes jaunuolis pas tėvą neišvyko ir iš karto po nužudymo. Jau apklaustas pareigūnų jis dar porą savaičių gyveno laisvėje.

Nors E.Viničenka kaltinamas garbaus amžiaus moters nužudymu ir išniekinimu, advokatė tikino, jog iki suėmimo jis rūpinosi ligota savo senele. Kartu gyvenančio anūko pagalbos jai esą reikia ir dabar.

Nužudyta pensininkė gyveno viena. Į teismo posėdį atvykusi jos giminaitė neįstengė sutramdyti ašarų ir duoti parodymų, todėl jos apklausą teko atidėti.

Nors E.Viničenka neturi nuolatinio darbo ir nėra registruotas darbo biržoje, advokatė tikino, jog jis visada stengdavosi rasti pragyvenimo šaltinį. Vidurinę mokyklą baigęs jaunuolis dirbo automobilių plovykloje, Vingio parke veikusiuose atrakcionuose, vėliau pradėjo dirbti statybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.