Protu nepaaiškinamas brolio elgesys: paauglę sesę išvežė į mišką ir mušė pririšęs prie medžio

Kauno policija narplioja kraupaus smurto šeimoje atvejį – 15-metė tvirtino, jog ją nuolat muša vyresnysis brolis, o pastarųjų mėnesių įvykiai primena siaubo filmo scenarijų. Mergina tvirtino, jog brolis ją nuvežė į mišką, pririšo virve prie medžio ir daužė ją rykšte bei diržu, iš viso kliuvo apie 50 smūgių.

Kaune sesuo apkaltino brolį kankinimu, ji buvo nuvežta į mišką ir pririšta prie medžio.<br>D.Piraitytės asociatyvioji nuotr.
Kaune sesuo apkaltino brolį kankinimu, ji buvo nuvežta į mišką ir pririšta prie medžio.<br>D.Piraitytės asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2017, 11:58 AM, atnaujinta Apr 25, 2017, 11:07 PM

Paauglė šeštadienį pabėgo iš savo namų, esančių Baltų prospekte.

Išsigandę šeimos nariai kreipėsi į policiją. Kai su mergina pavyko susisiekti telefonu, ji pareiškė, jog bijo grįžti namo, nes ją muša 28 metų brolis. Mepilnametė smurtą patyrė ir pastarosiomis dienomis.

Pareigūnams pavyko ją surasti. Mergina šeštadienio vakarą buvo pristatyta į Kauno savivaldybės Vaikų gerovės centrą „Pastogė“.

Policininkus šokiravo paauglės pasakojimas apie tai, kas vyko prieš mėnesį.

Kovą brolis ją prievarta įsodino į automobilį ir nuvežė į mišką.

Miške ji buvo pririšta prie medžio automobilio virve ir sulaukė gausybės smūgių.

Tąsyk sesuo niekam nedrįso pasiskųsti, bet smurtui tęsiantis, neištvėrė ir pabėgo iš namų. Paskutiniu metu dažniau vyksta psichologinis smurtas.

Pareigūnai šeštadienį sulaikė smurtautoją ir uždarė jį į areštinę. Iškelta baudžiamoji byla.

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai naujienų portalui lrytas.lt sekmadienį pasakojo, jog mergina nėra aikštinga ar įžūli – priešingai, ji ramaus būdo, tvarkinga, elgėsi kultūringai.

Paauglė atrodė išsigandusi. Pirmadienį su ja turėtų bendrauti šios įstaigos psichologai, artimiausiu metu turėtų būti rengiama apklausa.

Mergina „Pastogėje“ pirmą kartą, nėra duomenų, kad anksčiau ji būtų kėlusi problemų, neklausytų tėvų, bėgtų iš namų ar kitaip piktybiškai elgtųsi.

Akivaizdžių smurto žymių ant merginos kūno šiuo metu nesimato, bet ją pirmadienį turėtų kruopščiai apžiūrėti medikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.