Pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo oro erdvės pažeidimo

Valstybės sienos apsaugos tarnyba antradienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą, Danijos piliečio pilotuojamam lengvajam lėktuvui praėjusią savaitę kirtus Lietuvos – Baltarusijos sieną. 

Pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo oro erdvės pažeidimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo oro erdvės pažeidimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2017, 11:09 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 2:50 AM

„Po incidento, kai privatus lėktuvas galimai pažeidė Lietuvos ir Baltarusijos sieną, Valstybės sienos apsaugos tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – teigiama pranešime. 

Tyrimas bus vykdomas dėl tarptautinių skrydžių taisyklių pažeidimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo. 

Už skrydžių taisyklių pažeidimą Baudžiamajame kodekse numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tos pačios bausmės numatytos ir už neteisėtą sienos kirtimą. 

Valstybės įmonės „Oro navigacija“ ir Civilinės aviacijos administracijos vadovai pirmadienį pranešė, kad Baltarusijos oro erdvę praėjusį trečiadienį pažeidė iš Vilniaus oro uosto pakilusio Danijos piliečio pilotuojamas lengvasis lėktuvas P46T. 

Laikinasis „Oro navigacijos“ generalinis direktorius Mindaugas Gustys sakė, kad lėktuvas P46T kilo iš Vilniaus oro uosto ir pažeidė skrydžio plane numatytą maršrutą nuskristi iki Baltarusijos sienos bei grįžti. 

Baltarusių pareigūnai pažeidimą užfiksavo balandžio 19 dieną, 13 val. 40 min. vietos ir Lietuvos laiku. Orlaivis į Baltarusijos teritoriją įskrido iki aštuonių kilometrų, o po trijų minučių apsisuko ir išskrido iš Baltarusijos oro erdvės. 

Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas BNS sakė, kad P46T pilotavo Danijos pilietis. Su juo skrido lietuvis, planavęs pirkti lėktuvą. 

Baltarusiai teigia, kad iš Lietuvos skridęs lėktuvas oro erdvę pažeidė netoli Astravo, kur yra statoma atominė elektrinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.