Kinologas su tarnybiniu šunimi jaunuoliams sutrukdė pasimėgauti „žolės“ dūmu

Antradienį Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kinologas Tomas Taurinskis, kaip įprasta, su tarnybiniu šunimi Attilu mieste prižiūrėjo viešąją tvarką. Dirbdamas su keturkoju kolega, kinologas dažniausiai patruliuoja pėstute, tačiau atokesnes vietas aplanko ir automobiliu. 

 Kinologas su tarnybiniu šunimi jaunuoliams sutrukdė pasimėgauti „žolės“ dūmu.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Kinologas su tarnybiniu šunimi jaunuoliams sutrukdė pasimėgauti „žolės“ dūmu.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-26 16:59, atnaujinta 2017-04-26 17:03

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, apžvelgiant Masčio ežero pakrantę, prieš pat vidudienį, pareigūno akys užkliuvo už šalia vandens esančioje aikštelėje stovinčio automobilio. Nusprendus patikrinti jame sėdėjusius tris jaunuolis, paaiškėjo, kad intuicija nepavedė.

Pliaupiant lietui, automobilyje „Opel Omega“ sėdėję trys jaunuoliai buvo patikrinti juos aptikusio kinologo. Pas vieną iš keleivių (gim. 1998 m.) pareigūnas aptiko vartoti paruoštos, galimai, augalinės kilmės narkotinės medžiagos, įprastai vadinamos žole. Specialiai apmokyto šuns pagalba buvo patikrintas visas automobilio salonas, bagažinė, apieškoti automobilyje buvę asmenys. 

Akivaizdu, kad atokiau nuo žmonių akių pavažiavę jaunuoliai ketino mėgautis „žolės“ dūmu, tačiau jų planas žlugo, užklupus pareigūnui. 

Už nusikalstamą veiką, keleivio atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. 

Už disponavimą narkotinėmis medžiagomis, anksčiau reikalų su teisėsauga neturėjusiam įtariamajam gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.