Kai antras vardas „Įžūlumas“ - Vilniaus centre nufilmuotas retas KET pažeidėjas

Vilniečio Tomo automobilyje įrengtas vaizdo registratorius šeštadienį sostinės centre užfiksavo itin įžūlaus vairuotojo manevrą.

  Vilniečio Tomo vaizdo registratorius užfiksavo reto įžūlumo vairuotoją.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
  Vilniečio Tomo vaizdo registratorius užfiksavo reto įžūlumo vairuotoją.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 1:43 PM, atnaujinta Apr 30, 2017, 2:42 PM

„Suprantu, kad kartais draudžiamą šviesoforo signalą vairuotojai pravažiuoja „užsižiopsoję“. Tai nepateisina pažeidimo, bet galima suprasti. Tačiau šis atvejis - ne toks. Akivaizdu, kad nufilmuoto automobilio vairuotojas visiškai negerbia Kelių eismo taisyklių, jam nusispjauti ir į kitus eismo dalyvius“, - redakcijai parašė Tomas.

Pasak skaitytojo, šeštadienio pavakare jis iš Odminių g. sukdamas į dešinę, į Gedimino pr., praleido tiesiai iš kairės važiavusį „Mercedes Benz“. Nors savaitgaliais nuo 10 val. ryto iki kitos dienos 4 val. ryto automobiliams šioje Gedimino pr. atkarpoje griežtai draudžiama važiuoti, šį draudimą pažeidžia dažnas vairuotojas.

„Tiesiog sveikam protui prieštaraujantis sostinės eismo tvarkdarių sprendimas šioje vietoje kartais vairuojams nepalieka pasirinkimo, kai reikia privažiuoti prie darbovietės ar gyvenamosios vietos. Vilniaus m. savivaldybė kategoriškai atsisakė keisti draudimų ir eismo reguliavimo tvarką šioje Gedimino pr. dalyje ir net pagrasino pakabinti kameras, kad policijai būtų lengviau dirbti. Tad net ir pykti dėl „pro plytą“ važiuojančių vairuotojų ne visada gali“ - teigia Tomas.

Tačiau tai, ką išvydo vėliau, Tomą tiesiog apstulbino. Įžūlus „Mercedes Benz“ vairuotojas stovinčių automobilių eilę aplenkė važiuodamas dešinėje esančiu dviračių taku ir rodydamas posūkį pradėjo sukti į dešinę, į Šventaragio g. Tuo metu jam aiškiai degė raudonas šviesoforo signalas.

Lėtai judėdamas į priekį, įžūlus vairuotojas praleido iš kairės važiuojančius automobilius ir galiausiai užbaigė manevrą taip ir nesulaukdamas žalio šviesoforo signalo.

„Kelių eismo taisykles pamiršęs vairuotojas važiavo Gedimino prospektu tuo metu, kai tai draudžiama daryti, aplenkė stovinčius automobilius važiuodamas dviračių juosta, pasuko į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui. Tai, kad rodė posūkio signalą, visai nepateisina kitų jo pažeidimų. Dėl to, ką išvydau, mano atlaidumas dėl važiavimo Gedimino pr. kažkur išgaravo. Akivaizdu, kad žmogui tiesiog nusispjauti į viską“, - redakcijai parašė Tomas.

O ką jūs manote apie tokį įžūlaus vairuotojo elgesį? Savo nuomonę galite išsakyti komentarų skiltyje greta šio straipsnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.