Įkarštis tyčiotis iš teisėjų dar neatšąla

Teisėjus ateiviais vadinęs ir srutomis apipilti juos žadėjęs Tauragės rajono gyventojas Kęstutis Kiltinavičius pagaliau atsidūrė už grotų. Tačiau net ir įkalintas vyras teigė, kad toliau tęs kovą prieš, jo nuomone, korumpuotą Lietuvos teisėsaugą.

Net atsidūręs už grotų K.Kiltinavičius žada toliau kovoti su teisėjais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Net atsidūręs už grotų K.Kiltinavičius žada toliau kovoti su teisėjais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-09 12:18, atnaujinta 2017-06-09 15:18

„Pasiekiau, kad teisėjai pagaliau pripažino, jog aš nusikalstamai žeminu bent du Lietuvos teisėjus. Dabar liko pasiekti, kad teismas pripažintų, jog aš teisėjus žeminu būtent dėl jų veiklos vykdant teisingumą konkrečioje jų nagrinėtoje byloje“, – „Lietuvos rytui“ teigė K.Kiltinavičius.

Dabar jis Šiaulių tardymo izoliatoriuje atlieka 45 parų arešto bausmę, kurios sulaukė už Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjų Petro Karvelio ir Mindaugo Ražansko įžeidimą.

52-ejų vyras teisėjams taip pat turės sumokėti po 500 eurų neturtinei žalai atlyginti, nors teisėjai iš liežuvio nevaldančio vyro reikalavo po 10 tūkstančių eurų.

Provokavo teisėjus skundui

Kad teisėjams buvo priteista po 500 eurų, K.Kiltinavičiui tapo dar viena priežastimi pasityčioti iš lietuviško teisingumo.

Jo nuomone, 500 eurų tik parodo, kiek iš tikro vertas teisėjas ir jo garbė.

Apie tai K.Kiltinavičius po jam nepalankaus nuosprendžio rašė įvairioms institucijoms.

Šį nuosprendį oficialiai skųsti tiesiog privalo ir procese nukentėjusiaisiais apsiskelbę subjektai, ir kaltinimus pateikusi bei palaikiusi prokuratūra, ir bet kuris protingas valstybės atstovas, kuriam rūpi valstybės prestižas, reputacija ir saugumas“, – teigė tauragiškis.

Įžeidimai liesis ir toliau

Teisėjai P.Karvelis ir M.Ražanskas nepasidavė K.Kiltinavičiaus provokacijoms ir nuosprendžio neapskundė, todėl jam įsiteisėjus vyras atsidūrė už grotų, bet savo neteisėtos veiklos baigti nežada.

„Ir toliau žeminsiu teisėjus reikalaudamas teisingo, protingo ir objektyvaus teismo. Tik tokiu atveju bus galima patikrinti, kad mano atžvilgiu priimti nuosprendžiai tikrai neteisėti, neteisingi ir tyčia nusikalstami“, – grasino K.Kiltinavičius.

Įsiuto dėl nuosprendžio

Kariauti su teisėjais K.Kiltinavičius pradėjo po to, kai 2011 metų sausį prie savo namų Eidintų kaime pervažiavo geležinkelio pervažą degant raudonam šviesoforo signalui.

Nors, kaip sakė vyras, raudonas šviesoforo signalas užgeso po dviejų sekundžių, jį važiuojantį matę policijos pareigūnai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą, o Tauragės apylinkės teismas paskyrė 350 litų baudą ir atėmė teisę vairuoti du mėnesius.

Sprendimu nepatenkintas vyras jį apskundė aukštesniam teismui, tačiau jis ne tik nepanaikino sprendimo, bet ir neišklausęs paties pažeidėjo konstatavo, kad K.Kiltinavičius yra sunkaus charakterio ir kirsdamas pervažą degant raudonam šviesoforo signalui turėjo tikslą sukelti sunkias pasekmes.

„Kokias pasekmes, jei traukinys jau buvo nuvažiavęs?

Aš negalėjau sukelti jokių pasekmių net sau“, – supyko K.Kiltinavičius.

Tauragiškis pabandė apskųsti ir apygardos teismo sprendimą, o vėliau ir paskirus policijos pareigūnų bei teisėjų veiksmus, bet nė vienas teismas jo neišgirdo.

Įžeistųjų sąrašas – ilgas

Po dvejų metų beviltiškos kovos K.Kiltinavičiaus kantrybė trūko.

Jis pradėjo specialiai žeminti ir įžeidinėti visus teisėjus, kurie tik prisiliesdavo prie jo skundų.

Iš viso K.Kiltinavičius yra įžeidęs ir pažeminęs daugiau kaip 60 skirtinguose Lietuvos miestuose dirbančių teisėjų.

Jis juos vadina ateiviais, iškrypusiais suskiais, bailiais nusikaltėliais, niekingais bendrapiliečiais, korumpuotomis vištomis, inkvizitoriais.

„Aš darau nusikaltimus dėl teisybės“, – savo keistos kovos tikslą aiškino K.Kiltinavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.