Teisme – šiurpus pasakojimas apie brolio nužudymą

Skaudi Prienų rajone gyvenančios šeimos drama prisiminta Kauno apygardos teisme, kuriame 17 metų vaikinas teisiamas už žiaurų brolio nužudymą.

 Teisme prisiminta žiauri nužudymo istorija.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Teisme prisiminta žiauri nužudymo istorija.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-19 11:24

Apie ūkiniame pastate rastą 24 metų jaunuolio kūną policijos pareigūnai 2016 metų gruodžio 1-osios naktį pranešimą gavo praėjus pusvalandžiui po vidurnakčio. Paaiškėjo, kad tai – Stakliškių kaimo gyventojas, kuris neseniai grįžo iš užsienio. 

Tyrėjai išvydo pjautines žaizdas galvoje, kakle ir kairėje rankoje. Iš pradžių manyta, kad jaunuolis nusižudė, tačiau labai greitai ekspertai pateikė išvadą – žmogus buvo nužudytas. 

Netrukus kriminalistai išsiaiškino, kad tarp jaunuolio ir jo jaunesniojo brolio kilo konfliktas, kuris baigėsi kraujo praliejimu. 

Moksleivis teisme pripažino kaltę ir paaiškino, kad lemptingam žingsniui ryžosi neapsikentęs nuolatinių vyresniojo brolio patyčių bei smurto. Nuo jaunuolio esą kentėjo ir buvusi žmona, motina. Kai žmona paliko smurtaujantį jaunuolį, jis sugrįžo į tėvų namus. 

Motina teisme patvirtino, kad sūnų pražudė besaikis girtavimas ir kvaišalai. Vaikinas kelis kartus girtas įkliuvo policijos pareigūnams, suniokojo kelis automobilius. 

Teisiamas prieniškis papasakojo, kad lemtingąjį vakarą su draugu sportavo ūkiniame pastate įrengtoje nedidelėje sporto salėje. Atvykęs gerokai įkaušęs brolis vėl pradėjo jaunėlį užgaulioti, siūlė susigrumti. Sėdėdamas jis vėl tuštino gėrimų butelius. 

Vaikinas bandė išvengti konflikto, tačiau po kelių skaudžių spyrių į operuotą koją pratrūko – pargriautą brolį ėmė smaugti. Vėliau čiupo peilį ir kelis kartus juo smeigė. 

Kaltinamajame akte rašoma, kad pargriautas prieniškis buvo smaugiamas, o vėliau jam buvo suduota mažiausiai šešiolika smūgių sportinio hantelio rankena į galvą, tris kartus peiliu smogta į kaklą, kairę ranką ir krūtinę. 

Vaikinas apie nelaimę iškart pranešė motinai, o vėliau buvo ištiktas šoko ir pareigūnams neprisipažino įvykdęs šiurpų nusikaltimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.