Bušido kovotojai Klaipėdos gatvėje elgėsi tartum ringe

Klaipėdietį Aurimą Buikį gatvėje sumušę sportininkai Maksimas Nevolia ir Ruslanas Bitarovas teisme pareiškė, jog konfliktą išprovokavo nukentėjusysis – socialiniame tinkle paskelbė nuotrauką su prierašu, kad nereikia lįsti prie jo merginos.

Kovinių sporto šakų atstovai M.Nevolia (kairėje) ir R.Bitarovas viešojoje vietoje užpuolė ir sumušė žmogų.<br>G.Pilaičio nuotr.
Kovinių sporto šakų atstovai M.Nevolia (kairėje) ir R.Bitarovas viešojoje vietoje užpuolė ir sumušė žmogų.<br>G.Pilaičio nuotr.
 A.Buikis reikalauja atlyginti patirtą žalą.<br> G.Pilaičio nuotr.
 A.Buikis reikalauja atlyginti patirtą žalą.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Jun 22, 2017, 6:52 PM, atnaujinta Aug 8, 2017, 12:59 PM

Tailando bokso ir bušido turnyrų nugalėtoją, universalių kovų Europos vicečempioną 29 metų M.Nevolią antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sulaikė kovo 10-ąją.

Jo bendraamžis draugas R.Bitarovas, kuris taip pat neabejingas kovų sportui, lydimas advokato į policiją atėjo pats.

Prieš tai 33 metų A.Buikis pasiskundė policijai, kad šie vyrai nei iš šio, nei iš to jį užpuolė gatvėje – sumušė, apiplėšė ir paspruko.

Susidorojo vidurdienį

Incidentas įvyko po vidurdienio prie kavinės „Kiaulės koja“. Ten įrengtos vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip M.Nevolia ir R.Bitarovas grėsmingai artinasi prie A.Buikio.

Išsigandęs vyras nubėgo prie aikštelėje stovinčio savo automobilio BMW, iš salono išsitraukė į mačetę panašų daiktą, bet nespėjo juo pasinaudoti.

Pripuolę M.Nevolia ir R.Bitarovas klaipėdietį talžė kumščiais, spardė, daužė metaline lazda, suplėšė drabužius, apgadino automobilį.

Bandė versti kaltę aukai

Muštynes gatvėje mobiliuoju telefonu nufilmavo ir A.Buikio draugė Simona Kateivaitė, su kuria jis tą dieną pietavo „Kiaulės kojos“ kavinėje. Sulaikyti vyrai mėnesį praleido areštinėje.

A.Buikis tvirtino, jog iš jo buvo pagrobtas vairuotojo pažymėjimas, rankoje laikyti pinigai – apie 1740 eurų.

Tačiau vėliau ėmė painiotis, todėl mušeikoms kaltinimai pateikti tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tą patį kalbėjo ir R.Bitarovas: „Išpuoliui nesirengėme. Teleskopinę lazdą įsigijau turguje, kad galėčiau apsiginti nuo chuliganų.

Ją išsitraukiau spontaniškai, kai A.Buikio rankoje pamačiau mačetę.“

Kaltinamieji tvirtino A.Buikio pėdomis nesekę, specialiai jo netykoję – atsitiktinai pastebėjo važinėjantį po miestą ir nusprendė pasikalbėti akis į akį rūpimais klausimais, nes pastarasis vengė kontakto.

Įsižeidė dėl nuotraukos

Kiek anksčiau M.Nevolia buvo sumuštas viename naktiniame klube.

Po to A.Buikio „Facebook“ paskyroje pasirodė ant grindų patiesto sportininko nuotrauka su prierašu – esą taip bus visiems, kurie mėgins lįsti prie jo mylimosios – žinomos uostamiesčio gražuolės, bušido mergaite vadinamos S.Kateivaitės.

Pamatęs tokią nuotrauką M.Nevolia įsižeidė.

Tituluotas kovų sporto meistras Klaipėdos apylinkės teisme pasakojo, kaip A.Buikiui rašinėjęs žinutes, kad jis greičiau pašalintų jo atvaizdą iš savo paskyros.

Bet klaipėdietis, pasak teisiamųjų, elgėsi pasipūtėliškai, nereagavo į jų pastabas.

„Naktiniame bare nemačiau, kas mane užpuolė už nugaros.

Tikriausiai ten buvo A.Buikis, mane nufotografavo gulintį, o po to paviešino nuotrauką su užgauliu įrašu. Prie jo merginos aš nelindau“, – aiškino M.Nevolia.

Dėl chuliganiško išpuolio kaltinami bušido kovotojai teisme prisipažino pažeidę viešąją tvarką, todėl įrodymai tiriami supaprastinta tvarka.

Vienintelės liudininkės S.Kateivaitės parodymų gali neprireikti.

A.Buikio civilinis ieškinys dėl neturtinės žalos atlyginimo pribloškė M.Nevolią ir R.Bitarovą. Kaltinamieji sutiko nukentėjusiajam sumokėti ne daugiau kaip 800 eurų.

„Jis tik save mato. O kas man atlygins skriaudą dėl visų išgyvenimų, neteisėto mano atvaizdo naudojimo internete?“ – klausė M.Nevolia.

Gresia bausmė už narkotikus

R.Bitarovą ginantis advokatas Dainius Žiedas stebisi, kodėl konfliktas taip sureikšmintas: „Įtariamųjų ir nukentėjusiojo telefono pokalbiai buvo klausomi. M.Nevoliai sulaikyti prireikė net „Aro“ pareigūnų.“

Nuo smurtautojų nukentėjęs A.Buikis, pasirodo, irgi nėra šventas – kitoje teismui jau perduotoje byloje kaltinamas kokaino įgijimu, laikymu ir platinimu. Vyrui taikytos prevencinės poveikio priemonės.

„Aš nesu teistas, mano biografija švari. Buvau atsidūręs netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

Neprarandu vilties, jog teismas patikės manimi – esu nekaltas“, – išvengti griežtos bausmės dėl narkotikų tikisi A.Buikis.

Teisiamųjų suole atsidūrę garsaus uostamiesčio kovų sporto klubo „Titanikas“ auklėtiniai M.Nevolia ir R.Bitarovas gerai žinomi uostamiesčio policijai.

„Ir toliau stengsimės reaguoti į įvykius, kurie gali virsti didesniais konfliktais. Visi panašūs bandymai bus iš karto užkardyti“, – kalbėjo Klaipėdos policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.