Darželyje vaistais apsinuodijusio vaiko mama stebisi tyrimo eiga

Kauno teisėsauga jau aštuonis mėnesius tiria bylą dėl šio miesto darželyje „Bitutė“ įsiplieskusio skandalo, psichotropiniais vaistais smarkiai apsinuodijus dviejų metų berniukui, tačiau įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti. 

 Po apsilankymo Kauno vaikų darželyje "Bitutė" psichotropiniais vaistais apsinuojimo 2 metų berniukas, bet atsakomybės iki šiol niekas neneša.<br> V.Trainio nuotr.
 Po apsilankymo Kauno vaikų darželyje "Bitutė" psichotropiniais vaistais apsinuojimo 2 metų berniukas, bet atsakomybės iki šiol niekas neneša.<br> V.Trainio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 5:19 PM

„Iki šiol negavau jokių žinių iš tyrėjų“, - stebėjosi mažylio mama Leonora B. 

Prokuratūros atstovai naujienų portalui lrytas.lt pastaruoju metu pateikė lakonišką informaciją apie bylą. 

Pasak Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Stundžienės, byloje trys žmonės apklausti specialiaisiais liudytojais. 

„Tyrimas vyksta intensyviai, renkami visi reikalingi duomenys. Surinkus visą svarbią ir būtiną informaciją, bus sprendžiama dėl ikiteisminio tyrimo baigties“, - pareiškė R.Stundžienė. 

Per kratas pas darbuotojas rado medikamentų

Specialiajam liudytojui bet kada gali būti pareikšti įtarimai. 

Portalo žiniomis, į teisėsaugos akiratį pateko dvi „Bitutės“ auklėtojos ir auklėtojos padėjėja. 

Per kratą jų rankinėse pareigūnai aptiko medikamentų, kurie buvo pakuotėse ir maišeliuose. 

Pareigūnai daugiau nei prieš pusmetį neslėpė įtariantys, jog darželyje aptikti vaistai priklauso benzodiazepinų grupės medikamentams. Tai – stiprūs raminamieji vaistai, slopinantys nervų sistemą. Būtent šios grupės vaistų buvo aptikta ir berniuko organizme. 

Praėjusių metų spalio pabaigoje apsinuodijęs vaikas skubiai nuvežtas į Kauno klinikas. Mažylį pavyko atgaivinti, bet medikai minėjo Leonorai B., kad jis galėjo niekada nepabusti.

„Vaikas apsinuodyti galėjo tik darželyje – niekur kitur jis nebuvo. Namuose jis jokių vaistų nebuvo vartojęs. Ryte sūnus buvo guvus, o kai atvykau jo pasiimti, tapo mieguistas, tarsi apsvaigęs, vos pastovėjo ant kojų“, - prisiminė motina. 

Vaiko širdis galėjo sustoti

Iš klinikų medikų ji sužinojo, jog sūnus galėjo miegoti dvi paras arba iš viso neatsikelti. Jo širdis galėjo sustoti.

Ligoninėje atliktas šlapimo tyrimas patvirtino – vaiko organizme aptikta stiprių psichotropinių vaistų.

Iškėlus baudžiamąją bylą, buvo nuspręsta atlikti įvairias ekspertizes, kurios turėtų atskleisti, ar į teisėsaugos akiratį patekusių darželio darbuotojų organizme yra benzodiazepinų grupės vaistų, suteikti kitas vertingas žinias. 

Lrytas.lt duomenimis, dalis ekspertizių rezultatų jau gauta, tačiau prokurorai apie juos tyli. 

Kilus triukšmui, darželio darbuotojai ėmė neigti savo kaltę. Jie tikino nedavę vaistų vaikui.  Leonora B. girdėjo kalbas, jog neva ji pati buvo davusi vaikui psichoropinių medikamentų. Moteris kategoriškai neigia tokius priekaištis.

Po apsinuodijimo kaunietė iškart nutarė nebeleisti vaiko į šį darželį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.