Apie pusę tonos nelegalaus alkoholio policininkai pasiekė iškrovę 5 priekabas malkų

Nelegalaus alkoholio ieškoję Kelmės policininkai iškrovė 5 priekabas malkų ir tik tada aptiko statinę su puse tonos skysčio.

V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2017, 7:47 PM

Ketvirtadienį apie 11.07 val. Kelmės rajone, Tytuvėnuose, pareigūnai sustabdė mikroautobusą „Opel Movano“, vairuojamą Šiaulių rajono gyventojo. Automobilio bagažinėje aptiktas nelegalus krovinys pareigūnus atvedė iki Skogalio kaimo.

Sustabdytame automobilyje rasti du plastikiniai 6 litrų talpos indai. Juose buvo, kaip įtariama, nelegalus alkoholio distiliatas. Paaiškėjo, kad jie priklauso „Opel Movano“ keleiviui – 47 metų Šiaulių rajono gyventojui. Iš pradžių eismo dalyviai pareigūnams pasakojo pramanytą istoriją, kad neteisėtą alkoholį aptiko sustoję nusišlapinti rado žolėje. Vėliau išklojo tiesą – paaiškėjo, kad už 40 eurų keleivis alkoholį įsigijo iš Kelmės rajono, Skogalio kaimo gyventojo.

Kelmės policijos pareigūnai nuvyko pas galimą jo prekeivį. Namuose atlikus kratą iš viso aptikta 13 plastikinių indų, kuriuose buvo 45 litrai rudos spalvos skysčio, turinčio specifinį stipraus alkoholio kvapą.

Kaip pranešė policija, nors vyras pareigūnus bandė įtikinti, jog rastas alkoholis – viskas, ką nelegalaus ji turi, pareigūnai tuo nepatikėjo.Tęsiant kratą, buvo rasti 83 pakeliai kontrabandinių cigarečių su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis ir be jų. Kadangi mašinoje gabentas stiprus alkoholis buvo bespalvis, o asmens namuose aptiktas – rudos spalvos, tai kėlė dar daugiau įtarimų ir įpareigojo tęsti kratos veiksmus.

Ūkiniame pastate, sienoje pajudinę plytą, atsivėrusioje ertmėje pareigūnai aptiko plastikinę žarną su čiaupu ir vandens skaitikliu. Atsukus, čiaupu ėmė tekėti skaidrus skystis, identiškas automobilyje rastam.

Aptikę iš čiaupo tekantį alkoholį, pareigūnai rado ir jo saugojimo talpyklą.

Tarnybinę uniformą iškeitę į civilius rūbus, pareigūnai ėmėsi fizinio darbo – iš malkinės išnešė apie 5 priekabas skaldytų malkų, slėpusių metalinę, maždaug 500 litrų talpos nerūdijančio plieno statinę. Pagalbon pasitelkę papildomas priemones, iš malkinės pareigūnai ištempė ir ją. Visas radinys iš sodybos išvežtas, jis perduotas ekspertizei atlikti.

Neteisėtą alkoholį įsigijusio ir automobiliu jį gabenusiam asmeniui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Daugiau nei 500 litrų nelegalaus alkoholio distiliato prekyba įtariamam vyrui gresia laisvės atėmimo bausmė iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.