Kauno pensininkui aitvarų suneštos gėrybės atima žadą - gausybė sklypų, namai, butai

Kauno apylinkės teismas pirmadienį atvertė dar vieną neteisėto praturtėjimo bylą. Aiškinamasi, kokie aitvarai atnešė didelį turtą šiame mieste gyvenančiam 69 metų pensininkui Stanislovui Meištininkui. 

 Kauno pensininkas teisiamas dėl neteisėto praturtėjimo. <br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
 Kauno pensininkas teisiamas dėl neteisėto praturtėjimo. <br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2017, 1:28 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 10:38 AM

Aitvarai kauniečiui buvo išties dosnūs – jis negalėjo pagrįsti, jog iš legalių pajamų įsigijo turto, kurio vertė siekia 228,6 tūkst. eurų. 

Taip pat S.Meištininkas ir jo žmona 62 metų Danutė Meištininkienė kaltinami neteisėtu paskolų teikimu – neturėdami licencijos, jie skolino už palūkanas pinigus fiziniams asmenims. 

S.Meištininko turto sąrašas – įspūdingas: trys butai Kaune, Jonavoje ir Kėdainių rajone, namas su žemės sklypu Klaipėdos rajone, šeši sklypai Garliavos seniūnijoje (Kauno r.), sklypas ir miško valda Jonavos rajone, namo dalis Prienų rajone.

Tiesa, teisėsaugos triūsas greičiausiai nueis perniek, nes visą šį turtą pensininkas įsigijo dar iki 2010 metų pabaigos, kuomet buvo pradėta taikyti baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą praturtėjimą. 

Kad S.Meištininkas veikiausiai išvengs atsakomybės už nelegalų praturtėjimą, bendraudamas su portalu lrytas.lt neslėpė ir kaltinimą palaikantis prokuroras Arvydas Rusteika. 

Ši ir daugelis kitų bylų greičiausiai bus nutraukta po Konstitucinio teismo išaiškinimo, paskelbto 2017 metų kovą – baudžiamosios atsakomybės negalima taikyti asmenims, nelegaliai turtus susikrovusiems iki 2010 metų pabaigos. 

Realiau, kad buvę sutuoktiniai sulauks bausmių už neteisėtą paskolų su palūkanomis suteikimą S.Meištininkas gavo 11 555 eurus, o jo sutuoktinė – 8277 eurus palūkanų. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.