Gatvėje pagrobtas vilnietis pergudravo pagrobėjus

Gatvėje pagrobtas ir rūsyje įkalintas vilnietis apmovė nepatyrusius nusikaltėlius. Jis nurodė klaidingą banko kortelės kodą, o be pinigų grįžtančių plėšikų jau tykojo policija.

Iš teismo salės už grotų kol kas iškeliavo tik N.Biliakevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Iš teismo salės už grotų kol kas iškeliavo tik N.Biliakevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-27 11:58

Išklausyti Vilniaus apygardos teismo (VAT) nuosprendžio 22 metų Lukas Dumbinskas atėjo su didžiule kuprine ir dviem sportiniais krepšiais.

Vaikinas tikėjosi, jog iš karto teks keliauti į kalėjimą. Iš tiesų VAT paskelbė, kad už neteisėtą laisvės atėmimą, plėšimą bei narkotikų laikymą L.Dumbinskas turės atlikti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Bet teisėjai paskelbus nuosprendį nuteisto jaunuolio niekas nesuėmė. „Tai kur susiruošei?“ – iš sutrikusio draugo šaipėsi laisvės atėmimo išvengęs bendrininkas ir netrukus pasiūlė padėti panešti krepšius iki autobuso stotelės.

Tuomet L.Dumbinskas suprato, kad iš karto keliauti už grotų neteks. VAT paskelbtą nuosprendį per 20 dienų jis dar galės apskųsti Apeliaciniam teismui.

Laisvės atėmimo bausmė paskirta ir dar vienam jo bendrininkui Nikui Biliakevičiui. Už kitą nusikaltimą bausmę jau atliekančiam jaunuoliui pataisos namuose teks praleisti dar šešerius metus.

Dar trys kartu nuteisti jaunuoliai – Dariušas Počebutas, Erikas Markevičius ir Mantas Bezuška – atsipirko lygtinėmis laisvės atėmimo bausmėmis.

Ši kompanija policijai įkliuvo praėjusių metų balandžio 11-ąją. Vilniuje jie pagrobė autobusų stotelėje stovėjusį aštuoniolikmetį.

Paaiškėjo, kad jaunuoliai taip aiškinosi santykius dėl neseniai parduoto automobilio. Pagrobtas vaikinas buvo nuvežtas į Verkių Sodų gatvėje esantį sodo namą, iš jo atimtas telefonas, piniginė ir jis uždarytas rūsyje.

Užpuolikai atėmė aukos banko korteles ir reikalavo nurodyti jų PIN kodus. Tačiau prie bankomato nuvažiavusiems jaunuoliams pasiimti svetimų pinigų nepavyko – kodai buvo neteisingi.

Iš banko grįžtančią trijulę sulaikė policija – pagrobtas jaunuolis sugebėjo išsikviesti pagalbą.

Kojinėje jis buvo paslėpęs dar vieną mobiliojo ryšio telefoną ir apie pagrobimą pranešė savo draugei bei policijai. Pareigūnams įkaitą pavyko surasti pagal telefono buvimo vietą. Jis buvo išlaisvintas maždaug po dviejų valandų.

Nuteistieji jam turės atlyginti 2 tūkstančių eurų žalą ir 400 eurų sumokėti jo advokatui.

Nuosprendį išklausę jaunuoliai tikino, kad istorija apie pagrobimą – aukos prasimanymas: „Nereikėjo vartoti narkotikų, nieko nebūtų buvę. Jis iki šiol juos vartoja ir pasakoja nesąmones.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.