Po dar vieno tyrimo Kėdainių patrulių istorijoje – netikėta atomazga

Iš tarnybos atleisti du Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai – tyrėja Rūta Stankutė (gim. 1991 m.) ir vyriausiasis postinis Donatas Šimkus (gimęs 1978 m.), kurie įtariami mėginę dangstyti eismo įvykį sukėlusį kolegą. 

 Dėl patrulio sukeltos avarijos - nemalonumai ir jo kolegoms.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Dėl patrulio sukeltos avarijos - nemalonumai ir jo kolegoms.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Dėl patrulio sukeltos avarijos - nemalonumai ir jo kolegoms.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Dėl patrulio sukeltos avarijos - nemalonumai ir jo kolegoms.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Dėl patrulio sukeltos avarijos - nemalonumai ir jo kolegoms.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
 Dėl patrulio sukeltos avarijos - nemalonumai ir jo kolegoms.<br> Nuotr. iš LR archyvo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 28, 2017, 4:38 PM, atnaujinta Jul 28, 2017, 7:00 PM

Birželio 13 dieną apie 19 valalandą Kėdainių rajone susidūrus automobiliui „Audi A5“ ir „Opel Corsa“, šie pareigūnai pirmieji atvyko į įvykio vietą.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, dėl jų veiksmų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piknaudžiavimo. Taip pat atliktas tarnybinis patikrinimas, kurio metu jie nebuvo nušalinti nuo tarnybos.

Baigus tarnybinį patikrinimą, pasirašyta išvada, kurioje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą, nepasielgus nešališkai, atleisti pareigūnę, vidaus tarnyboje dirbančią daugiau nei 6 metai, ir pareigūną, dirbantį daugiau nei 20 metų, iš vidaus tarnybos. Ikiteisminis tyrimas dėl piknaudžiavimo toliau tęsiamas.

„Raginame gyventojus būti pilietiškais ir, turinti žinių arba pagrįstų įtarimų apie policijos darbuotojų padarytus, daromus ar ketinamus daryti neteisėtus veiksmus, arba apie kitų asmenų veiksmus, kuriais siekiama paveikti policijos pareigūnus, prašome informuoti“, – ragina Kauno apskr. VPK policijos vadovybė.

Kauno apskr. VPK vadovybės nuomonė netinkamai besielgiančių pareigūnų atžvilgiu yra principinė – pasitvirtinus įtarimams, visais atvejais yra taikomos teisės aktų numatytos poveikio priemonės. Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskr. VPK anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050. Dėkojame, kad neliekate abejingi.

Kėdainių vyriausiojo policijos patrulio 24 metų Luko Tamošaičio birželį sukeltą avariją apraizgė mįslės. Pradėjus ikiteisminius tyrimus dėl L.Tamošaičio pabėgimo ir galimo jo dangstymo imta aiškintis, kokiomis aplinkybėmis iš nelaimės vietos dingo patrulio sunkiai sužeistos 24 metų Indrės Saldytės išmanusis telefonas.

Iškart po avarijos birželio 13-osios vakarą prapuolusi ryšio priemonė merginai buvo grąžinta birželio 22 dieną, bet jau be SIM kortelės, sudaužyta. Pagal policijos versiją, telefoną pasiėmė pro šalį vykęs vilkiko vairuotojas, vėliau esą jį pats pristatęs pareigūnams. 

Maždaug 170 kilometrų per valandą greičiu nuosavu „Audi“ lėkusio L.Tamošaičio sužalota I.Saldytė ir jos artimieji tokia versija netiki – prie suknežinto merginos automobilio „Opel Corsa“ greitai sugužėjo minios žmonių, tad vargu ar kas nors iš pravažiuojančiųjų būtų išdrįsęs kapstytis po išmėtytus daiktus, o vieną jų net pavogti.

 „Neatmestina, jog telefone buvusi asmeninė Indrės informacija galėjo rūpėti ir į skandalą įsivėlusiems pareigūnams“, – svarstė I.Saldytės motina Ingrida Saldienė.

 Manoma, jog pareigūnai pro pirštus pažiūrėjo į L.Tamošaičio ir kartu su juo važiavusios Kėdainių vyriausiosios patrulės Kristinos Boguševičiūtės pasišalinimą arba net patys galėjo juos nuvežti į saugią nuo pašalinių akių vietą. 

Įtarimai piktnaudžiavimu pareikšti avariją forminusiems Kėdainių policijos komisariato vyriausiajam patruliui Donatui Šimkui ir tyrėjai Rūtai Stankutei. Pastaroji parodymus duoti atsisakė. Įtariamųjų piktnaudžiavimo byloje Kėdainių policininkų ratas gali padidėti – bus patikrinta, kam jie skambino avarijos vakarą, ar bendravo telefonu su L.Tamošaičiu ir K.Boguševičiūte. 

Avarijos tyrėjai įtaria, jog prieš avariją buvo švenčiamas artimos L.Tamošaičio draugės ir kolegės K.Boguševičiūtės gimtadienis – birželio 11-ąją jai sukako 22 metai.

Iš pradžių kaltę dėl avarijos bandė prisiimti L.Tamošaičio tėvo pažįstamas, tačiau vėliau pareigūnas prisipažino pats vairavęs mašiną. Blaivumo pasitikrinti jis atvyko tik po 16 valandų, kai promilės jau buvo išgaravusios.

I.Saldytė patyrė sunkią traumą, jai teko ištverti nemažai operacijų ir gydymo procedūrų – iš ligoninės ji bus išleista po penkių savaičių .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.