Merginą pražudžiusiai jaunai vairuotojai dar kartą nusišypsojo Temidė

Bendraamžę avarijoje užmušusią Ievą Kazlaitę teismai pamalonino du kartus - pirmajame ji išvengė realios laisvės atėmimo bausmės, o antrasis nusprendė, kad avarijos kaltininkė gali gyventi neprižiūrima policijos pareigūnų.    

Bendraamžę pražudžiusiai I.Kazlaitei teismai buvo gailestingi.  <br> T.Bauro nuotr.
Bendraamžę pražudžiusiai I.Kazlaitei teismai buvo gailestingi.  <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 5:11 PM

„Mūsų teisėsauga yra per švelni, o žmogaus gyvenimas labai pigiai kainuoja“, - prieš pustrečių metų išgirdę nuosprendį I.Kazlaitei apgailestavo Birutės Guigaitės artimieji.

Nors I.Kazlaitei buvo skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, teismas nusprendė, kad nėra pagrindo avarijos kaltininkės siųsti už grotų ir bausmės vykdymą atidėjo trejiems metams. 

Trečiadienį B.Guigaitės artimuosius pasiekė dar viena skaudi žinia – Vilniaus miesto apylinkės teismas visiškai patenkino Probacijos tarnybos prašymą ir nusprendė, kad I.Kazlaitė toliau gali gyventi neglobojama policijos pareigūnų. 

„I.Kazlaitė yra atlikusi beveik tris ketvirtadalius probacijos termino, per šį laikotarpį nepažeidė laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo sąlygų, nepadarė administracinių nusižengimų, nėra įtariama ar kaltinama nusikalstamų veikų padarymu“, - priežastis, kodėl I.Kazlaitei daugiau nereikės bendrauti su policijos pareigūnais vardino teisėjas Arūnas Budrys.

Teisėjo ir Probacijos tarnybos nuomone nevaržyti I.Kazlaitės veiksmų galima ir dėl to, kad ji ir po teismo nemetė mokslų, šiais metais Socialinių mokslų kolegijoje įgijo verslo bakalauro laipsnį, o šių metų rugpjūčio 24 dieną įsidarbino vienoje bendrovėje.

Iš visų I.Kazlaitei skirtų nuobaudų liko tik viena – draudimas vairuoti. Prie automobilio vairo mergina galės sėsti tik kitų metų gegužės pabaigoje. 

I.Kazlaitė, kuriai tuo metu buvo 19 metų, avariją sukėlė 2014 metų spalio 14 dieną Vilniuje. Važiuodama judria Narbuto gatve ji perėjoje partrenkė vos prieš mėnesį iš Pasvalio į Vilnių studijuoti atvykusią taip pat devyniolikametę B.Guigaitę.

Po susidūrimo su I.Kazlaitės vairuota „Opel Tigra“, B,Guigaitė nuskriejo kelis metrus ir dėl patirtų sunkių sužalojimų mirė nelaimės vietoje.

I.Kazlaitė teisme neigė, kad avariją sukėlė dėl savo neatsargumo. Ji teisinosi, kad vairuodama žiūrėjo į pėsčiųjų perėją, tačiau kažkodėl nepastebėjo, kad per ją ėjo B.Guigaitė. 

„Sustojusi išbėgau iš automobilio prie merginos. Norėjau kviesti greitąją, bet prisiminiau, kad neturiu telefono. Paprašiau šalia stovėjusio vyro iškviesti jai pagalbą“, - kalbėjo I.Kazlaitė.

Pripažinus I.Kazlaitę kalta dėl bendraamžės žūties, B.Guigaitės artimiesiems iš avarijos kaltininkės buvo priteista 49 tūkstančiai eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. 

Ši suma I.Kazlaitei pasirodė per didelė, todėl ji nuosprendžio dalį dėl žalos atlyginimo apskundė Vilniaus apygardos teismui, kuris pasigailėjęs jaunos vairuotojos sumą sumažino iki 37 tūkstančių eurų.

„Reikia pagalvoti ne tik apie mirusiosios šeimą, bet ir apie vairuotojos ateitį. Mokant pirmosios instancijos teismo priteistas sumas I.Kazlaitei būtų užkirstas kelias ateityje įsigyti būstą, pasirūpinti būsimais vaikais“, - tąkart aiškino avarijos kaltininkės advokatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.