Iš „badautojų“ palapinės – į psichiatrinę dėl grasinimų nužudyti prezidentę

Dėl išmatų krūvelės, paliktos prie namo durų, kilęs konfliktas, kuris baigėsi vieno dalyvių mirtimi, persikėlė į teismą. Ketvirtadienį du jo dalyviai – žudikas ir nukentėjusysis – į posėdį buvo atvežti iš Lukiškių, o trečiasis – iš psichiatrijos ligoninės.

Nuo teisiamojo A.Malkenio (nuotr. kairėje) nukentėjęs B.Ignatjevas pastaruoju metu pats turi nemalonumų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo teisiamojo A.Malkenio (nuotr. kairėje) nukentėjęs B.Ignatjevas pastaruoju metu pats turi nemalonumų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė, Lietuvos rytas“

Sep 15, 2017, 5:58 PM

„Kaltu prisipažįstu ir nuoširdžiai gailiuosi“, – vakar Vilniaus apygardos teisme apgailestavo Andrius Malkenis, kuriam pareikšti kaltinimai dėl nužudymo ir dviejų žmonių sužalojimo.

47 metų vyras buvo sulaikytas lygiai prieš metus – rugsėjo 15 dieną. Jis pats paskambino į policiją ir pareiškė: „Jūs sulaikėte ne tą žmogų. Tai aš nužudžiau Skirmantą Eidukevičių.“

Vyras tyrėjams smulkiai papasakojo, kas įvyko Vilniaus Užupio rajone, Kreivajame skersgatvyje esančiame name, kuriame prieglobstį buvo radę benamiai.

Tačiau jis teisme parodymus sutiko duoti tik po visų liudytojų ir trijų nukentėjusiųjų – nužudytojo motinos Irenos Jankauskienės, Edgaro Jachimovičiaus ir Boriso Ignatjevo – liudijimų.

Iš piketo – į ligoninę

E.Jachimovičius per metus spėjo nusikalsti, tad į teismą jį atlydėjo konvojaus pareigūnai.

Su palyda pasirodė ir B.Ignatjevas. Jis į teismą atvežtas iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės, o posėdžiui pasibaigus iškart vėl perduotas medikams.

B.Ignatjevas į psichiatrijos ligoninę pateko rugpjūčio 30-ąją tiesiai iš aikštės prie Prezidentūros, kurioje keli sovietmečio išsiilgę asmenys yra paskelbę bado akciją, nors patys vėliau prisipažino, kad jie visai nebadauja.

Po sulaikymo – fantazijos

B.Ignatjevas buvo tarp šių asmenų, tačiau jo „badavimą“ nutraukė Prezidentūrą saugantys Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

„Pagrobė mūsų Borisą. Jis yra pripažintas nukentėjusiuoju byloje, kai jį sumušė policijos pareigūnai, todėl sistema jį nori užtildyti“, – iškart paskelbė „badautojai“ ir pradėjo viešinti siaubingas detales – esą B.Ignatjevą pareigūnai mušė taip, kad jam plyšo skrandis, todėl gydymas vaistais jį nuvarys į kapus.

Teisme paaiškėjo, kad Žilvino Razmino bendraminčių pateikta B.Ignatjevo sulaikymo versija su tiesa neturi nieko bendra.

Vyras sulaikytas dėl keisto elgesio ir iš jo lūpų nuolat skambančių grasinimų.

Beje, dėl jų jau anksčiau buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Grasino nužudyti prezidentę

Savo motinos ieškantis, bet surasti negalintis B.Ignatjevas nekart yra skambinęs į įvairias institucijas ir grasinęs jų tarnautojams, o neseniai atsiuntė laišką prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuriame pažadėjo ją nužudyti.

„Grasinau nužudyti prezidentę“, – vakar netgi nebandė slėpti B.Ignatjevas, „Lietuvos ryto“ paklaustas, už ką buvo sulaikytas ir uždarytas į psichiatrijos ligoninę.

„Badautojų“ fantazijomis pasirodė esantys ir pasakojimai apie neva B.Ignatjevą žiauriai sumušusius policininkus, nes teisiamųjų suole sėdintis A.Malkenis iki suėmimo dirbo statybose, o ir per kruviną konfliktą B.Ignatjevas nukentėjo mažiausiai.

„A.Malkenis man brūkštelėjo peiliu iš nugaros pusės per kaklą. Neskaudėjo, bet peršėjo kelias minutes“, – teisme prisipažino B.Ignatjevas.

Konfliktas – dėl išmatų

Apklausiamas vyras ne kartą painiojosi ir aiškiai negalėjo pasakyti, kas vis dėlto pernai rugsėjo 13-osios vakarą įvyko apleistame name, kuriame buvo apsigyvenęs S.Eidukevičius.

B.Ignatjevas pasakojo, kad su senu pažįstamu 34 metų S.Eidukevičiumi žmogžudystės rytą susitiko Saulėtekio alėjoje, vėliau prie jų prisidėjo E.Jachimovičius. Jis išgėrė su jais alaus ir nuėjo savais keliais.

Vakarėjant S.Eidukevičius, pasak B.Ignatjevo, pakvietė jį į savo namus, kuriuose jie jau rado E.Jachimovičių ir A.Malkenį.

„Skirmantas iš karto prie durų pamatė išmatų krūvą ir labai supyko“, – vakar kalbėjo B.Ignatjevas.

„Jie sėdėjo prie stalo, gėrė alų, prisidėjome ir mes, bendravome apie valandą, po to Skirmantas prie durų pamatė išmatas“, – visiškai priešingai B.Ignatjevas liudijo prieš metus.

Trise mušė ir spardė vieną

Nukentėjusiojo teigimu, pirmasis muštynes pradėjo S.Eidukevičius. Jis trenkė A.Malkeniui kumščiu į veidą, po to negražiai pasielgusio vyro puolė auklėti ir jis pats: „Sudaviau du tris smūgius į šoną, bet nestipriai.“

Netrukus S.Eidukevičius išėjo į kiemą parūkyti, tačiau į muštynes įsitraukė E.Jachimovičius, jis pradėjo spardyti A.Malkenį. Po jo spyrių A.Malkenis išsitraukė peilį.

Pirmasis dūris teko arčiausiai buvusiam E.Jachimovičiui.

Smeigęs jam į pilvą A.Malkenis, B.Ignatjevo teigimu, pradėjo sukiotis su peiliu rankoje ir besisukiodamas grybštelėjo jam per kaklą, o E.Jachimovičiui per galvą.

Surūkė cigaretę ir numirė

Išgirdęs iš namo sklindančius grumtynių garsus ir E.Jachimovičiaus pagalbos riksmus į vidų įvirto ir S.Eidukevičius.

Jis pabandė nuraminti A.Malkenį, tačiau šis smeigė jam peiliu tris kartus.

S.Eidukevičius mirė ne iš karto. Muštynių liudininko tvirtinimu, sunkiai sužeistas vyras sugebėjo nuo grindų pakelti ir iš namo išstumti A.Malkenį, užsidegė cigaretę, ją surūkė ir krito negyvas.

Atvykus greitajai pagalbai ir policijos pareigūnams A.Malkenis jau buvo pradingęs, sužeistas E.Jachimovičius ir jau negyvas S.Eidukevičius gulėjo vienoje namo pusėje, o kruviną peilį policijos pareigūnai rado kitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.