Iš įvykio vietos pasišalinusi 18–metė vairuotoja mokyklą iškeitė į komisariatą

Trečiadienį, apie 7 val. 45 min., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkui Robertui Gečui nuosavu automobiliui vykstant į tarnybą, Telšiuose, Masčio gatvėje, pastebėtas neatsakingas vairuotojos poelgis. 

 Iš įvykio vietos pasišalinusi 18–metė vairuotoja mokyklą iškeitė į komisariatą.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
 Iš įvykio vietos pasišalinusi 18–metė vairuotoja mokyklą iškeitė į komisariatą.<br> Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2017, 4:39 PM, atnaujinta Sep 15, 2017, 4:45 PM

„Važiuodamas keliu staiga išgirdau trenksmą ir pastebėjau, kaip priešais atvažiuojantis automobilis kliudė šalikelėje stovėjusią mašiną“, – ryto prisiminimais dalijosi pareigūnas. 

Kaip toliau pasakojo jis, įvykiai klostėsi ne taip, kaip pridera atsakingiems vairuotojams.

Transporto priemonę kliudęs automobilis nė nepristabdytas nurūko tolyn. Tad Kelių policijos skyriaus viršininkas, jausdamas pareigą ir atsakomybę eismo saugumą užtikrinti ne tik tarnybos metu, apsuko vairuojamą automobilį ir nuvažiavo paskui pažeidėją. 

Kiek pavažiavus miesto gatvėmis ir pavykus sustabdyti iš įvykio vietos pasišalinusį automobilį, paaiškėjo, kad prie jo vairo – nepatyrusi, vos prieš tris savaites teisę vairuoti įgijusi 18-metė. 

Ji ir automobilyje buvusios keleivės vyko į mokyklą, tačiau vairuotojai pirmąją pamoką teko iškeisti į saugaus eismo pamokėlę policijos komisariate. 

Policijos pareigūnui pabendravus su vairuotoja, ši neneigė kliudžiusi automobilį, tačiau pareigos sustoti ir rasti apgadintos transporto priemonės savininką ji neįžvelgusi. 

Už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos. 

Kadangi vairuotojai tai buvo pirmasis Kelių eismo taisyklių pažeidimas, pritaikius administracinį nurodymą, jai pasiūlyta sumokėti pusę minimalios 600 eurų baudos, t. y. 300 eurų, baudą sumokant per 15 kalendorinių dienų. 

Tikimasi, kad pradedančioji vairuotoja pasimokys iš savo klaidų ir ateityje bus atidesnė bei atsakingiau Kelių eismo taisyklių paisanti vairuotoja. 

Dar vienas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas Telšių apskrities VPK Kelių policijos skyriaus viršininko kelyje pasipainiojo ketvirtadienį, apie 9 val. 50 min.

Telšiuose, Muziejaus gatvėje, pareigūnas užfiksavo chuliganišką vairavimo atvejį – automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas (gim. 1986 m.) pėsčiųjų perėjoje lenkė kitą transporto priemonę. 

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, vairuotojo atžvilgiu surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimo. 

Jam paskirta 85 eurų piniginė bauda bei 3 mėnesiams atimta teisė vairuoti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?