Žudikas prarado atmintį

Ne mažiau kaip 26 dūriai peiliu, dar pora dešimčių smūgių kojomis ir rankomis. Dėl pažeistos miego arterijos sumuštasis mirtinai nukraujavo. Nužudymu kaltinamas 46 metų Adas Juškevičius teigia, kad nieko neprisimena.

A.Juškevičius pripažįsta savo kaltę, tačiau tikina, kad nieko neprisimena.
A.Juškevičius pripažįsta savo kaltę, tačiau tikina, kad nieko neprisimena.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2017, 10:00 AM

„Kai tyrėja papasakojo, kas nutiko, man kojas pakirto, tiesiog ištiko šokas. Nė vieno smūgio neprisimenu“, – Klaipėdos apygardos teisme kalbėjo A.Juškevičius.

Jis neneigė savo kaltės, nes tuo metu bute pašalinių žmonių nebuvo.

60-metis Kazys Drukteinis savo bute Gargžduose, P.Cvirkos gatvėje, buvo žiauriai nužudytas šiemet vasario 4-osios vakarą ar 5-osios naktį. Tą dieną vyras būtų šventęs savo gimtadienį.

Kas nutiko lemtingąjį vakarą, taip ir nepaaiškėjo.

A.Juškevičius pasakojo, kad su K.Drukteiniu buvo pažįstamas bene dešimtmetį, jis buvęs labai geras žmogus.

Kaltinamasis pas jį apsigyvendavo tuomet, kai grįždavo iš užsienio, kur uždarbiavo.

„Jį mylėjau kaip tėvą, vadindavau senoliu arba Kaziuku. Tai buvo puikus žmogus – nors prie širdies dėk. Gal po avarijos, kai jį partrenkė mašina, tapo dirglesnis, o išgėręs – agresyvesnis. Aš su juo dalindavausi pinigais, nupirkdavau maisto“, – pasakojo A.Juškevičius.

Lemtingąją dieną abu šiek tiek išgėrė. Paskui A.Juškevičius pažįstamai moteriai padėjo skaldyti malkas, ten vėl pagurkšnojo degtinės ir alaus. Grįždamas namo dar nusipirko 350 ml butelį degtinės.

„Tąkart Kazys kažkodėl buvo labai piktas, šaukė ant manęs. Išgėręs jis visus iš savo namų varydavo. Nuo to momento nieko neprisimenu“, – tikino A.Juškevičius.

Jis esą užmigo, o kai prabudo ir pakilo iš fotelio, eidamas užkliuvo koja už ant grindų gulinčio bičiulio. Pakėlė jį ir pamatė ant grindų telkšančią kraujo balą.

Esą paskui tiktai per ikiteisminį tyrimą išgirdo, kad beldėsi į kaimynų duris, prašė kviesti greitąją.

„Kiek atsimenu, viskas vyko normaliai. Paskui – kaip juodojoje skylėje – nieko. Nesuvokiu, ar man smegenys susisuko. 26 dūriai peiliu – čia ne žvėris ar gyvulys, tik antžmogis gali taip pasielgti“, – svarstė kaltinamasis.

Po tragedijos jam nustatytas 2,49 promilės girtumas.

A.Juškevičius teisme ne kartą mušėsi į krūtinę, kad tikrai nieko nepamena. Esą buvo patikrintas melo detektoriumi. O po tyrimo specialistas paklausė, kaip jis sugebėjęs apgauti net melo detektorių.

Mirusiojo sūnus ir dukra pateikė 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį.

„Už tokius pinigus Lietuvoje galima visą kaimą nusipirkti“, – sakė A.Juškevičius ir patikino, kad tokių pinigų neturi ir negalės uždirbti, nes nebesitiki ištrūkti į laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.