Vaikų kančios asocialiose šeimose kelia siaubą: peiliu prakirsta akis, smūgiai, patyčios

Nepaisant itin skaudžių atvejų, smurto prieš vaikus ir jų nepriežiūros mastai šokiruoja. Savaitgaliais tokių įvykių ypač padaugėja – tai liudija ir policijos pranešimai apie šeštadienio iškvietimus.

 Smurtas prieš vaikus toliau liejasi - šeštadienio įvykiai kelia siaubą.<br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
 Smurtas prieš vaikus toliau liejasi - šeštadienio įvykiai kelia siaubą.<br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2017, 1:33 PM

Vienas mįslingiausių atvejų užfiksuotas Jonavoje – smarkiai apgirtusi (2,57 promilės) 29 metų motina, įtariama, peiliu pataikė mažametei dukrai tiesiai į akį. Moteris aiškino mergaitę netyčia sužeidusi – virtuvėje gamindama maistą, nepastebėjo pribėgusio vaiko ir laikydama rankose peilį, ją sužalojusi.  

Mažametė gydoma Kauno klinikose. Pareigūnai aiškinasi, ar jos mama kalba tiesą. Portalo lrytas.lt žiniomis, ši moteris mėgsta taurelę, yra įtraukta į rizikos grupę. 

Panevėžyje, Beržų gatvėje girta 38 metų moteris savo trijų mažamečių vaikų akivaizdoje peiliu puolė ir sunkiai sužeidė bendraamžį sugyventinį – smurtautoja po dūrių į galvą atsidūrė areštinėje, o jos atžalos perduotos tetos globai.

Kalvarijoje, Suvalkų gatvėje neblaivus 44 metų vyras smogė kumščiais į galvą savo 13 metų sūnui – kaip ir kiti smurtautojai, jis uždarytas į areštinę.

Gudakampio kaime (Šalčininkų r.) įkaušęs 48 metų vyras metė į savo 16 metų dukrą puodelį, o Raseiniuose, Muziejaus gatvėje, neblaivus 35 metų vyriškis smurtavo prieš 15-metę podukrą.

Alytuje, Likiškėnų gatvėje esančiame bute girta motina paliko vienerių metų dukrą, o pati kažkur išėjo – pagalbą iškvietė kaimynai, išgirdę vaiko verksmą. Policijos pareigūnai mažylę pristatė į globos namus.

Biržuose, Kęstučio gatvėje 19-metis sumušė savo 15 metų seserį.

Visiems smurtautojams iškeltos baudžiamosios bylos, tačiau liūdnos statistikos kreivė per daugelį metų nekrinta žemyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.