Mažeikių teisėją papirkti bandė buvęs prokuroras

Šiaulių apygardos teismas penktadienį supaprastinto proceso tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Klemenio papirkimo ir buvusį Mažeikių rajono apylinkės prokurorą Žilviną Gžimailą pripažino kaltu dėl papirkimo. Teismas jam skyrė 5 272 eurų dydžio baudą. Kaltu dėl papirkimo taip pat pripažintas ir R. N., kuris privalės sumokėti 6 026 eurų dydžio baudą.

 Mažeikių teisėją papirkti bandė buvęs prokuroras.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Mažeikių teisėją papirkti bandė buvęs prokuroras.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2017, 4:11 PM, atnaujinta Nov 6, 2017, 4:26 PM

Ikiteisminis tyrimas dėl birželio mėnesį įvykdyto Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Klemenio papirkimo buvo pradėtas birželio 21 dieną Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdyboje. 

Nustatyta, kad tuometinis Mažeikių rajono apylinkės prokuroras Ž. Gžimaila, tarpininkaudamas R. N., 1000 eurų dydžio kyšiu bandė papirkti teisėją M. Klemenį, pageidaudamas, kad pastarasis, vykdydamas savo, kaip teisėjo, įgaliojimus, neteisėtai veiktų – išnagrinėjęs V. V. skundą dėl administracinės nuobaudos paskyrimo, priimtų neteisėtą, V. V. palankų sprendimą – sumažintų teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminą.

Tiek Ž. Gžimaila, tiek R. N. visiškai pripažino savo kaltę, todėl ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras spalio 26 dieną kreipėsi į teismą su prašymu jų veiksmus nagrinėti supaprastinto proceso tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.