Latviams apkarto lietuviškas medus

Iš lietuvio bitininko 96 kibirus medaus nusipirkusi latvė prekeivė mintyse jau skaičiavo būsimą pelną. Tačiau viskas žlugo, kai mikrautobusą su saldžiu kroviniu sustabdė pasieniečiai.

Bitininkas R.Kirtiklis piktinosi, kad pardavęs medų turi aiškintis teisme.<br>G.Šiupario  nuotr.
Bitininkas R.Kirtiklis piktinosi, kad pardavęs medų turi aiškintis teisme.<br>G.Šiupario  nuotr.
G.Klūnga ir T.Masenka vylėsi, kad teismas bus gailestingas ir grąžins medų, nors kodekse numatyta privaloma konfiskacija.<br>G.Šiupario  nuotr.
G.Klūnga ir T.Masenka vylėsi, kad teismas bus gailestingas ir grąžins medų, nors kodekse numatyta privaloma konfiskacija.<br>G.Šiupario  nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-15 16:34, atnaujinta 2017-11-15 16:35

Akmenės rajone mikroautobusą „Renault Master“ sustabdę pasieniečiai nustebo, išvydę  mikroautobuse sukrautą sklidinų medaus kibirų kalną. Paaiškėjo, kad į Latviją išvežti bandoma 2,6 tonos medaus, bet krovinys neturi jokių dokumentų.

Vairuotojas Guntis Klūnga bandė aiškinti, kad Latvijoje tokiam kiekiui prekių nereikia nei įsigijimo dokumentų, nei važtaraščio. Tačiau tai nepadėjo – ir latvis, ir jo vežtas krovinys buvo sulaikyti.

Negelbėjo nei į Šiaulius tą pačią dieną iš Anykščių rajono atlėkęs bitininkas, kuris įtikinėjo, kad važtaraštis buvo išrašytas, bet vairuotojas jį pamiršo pasiimti. Pareigūnai surašė administracinio pažeidimo protokolą, todėl latvis stojo prieš teismą.

Šiaulių apylinkės teisme trečiadienį G.Klūnga pakartojo, kad per neapsižiūrėjimą nepasiėmė važtaraščio.

Vyriškis tikino, kad už krovinio pervežimą uždirbo 200 eurų, todėl prašė nekonfiskuoti medaus, mat būtent tai numatyta kodekse. Jam dar teks sumokėti ir 1000-2900 eurų baudą.

Medų sugrąžinti meldė ir pirkėja – iš Latvijos atvažiavusi prekeivė Tatjana Masenka. Ji tikino, kad krovinys būtų buvęs įformintas gavus prekę.

Daugiau kaip 100 avilių turintis anykštėnas bitininkas Rimantas Kirtiklis sakė, kad atsiskaityti grynaisiais prašė dėl ankstesnės pamokos. Mat prieš keliolika metų buvo patikėjęs ir davęs prekeiviui realizuoti didelį kiekį medaus, o šis dingo.

„Todėl dabar visada prašau padėti grynuosius ant stalo“, - piktai kalbėjo bitininkas, tikinęs, jog neturėjo tikslo nelegaliai parduoti medų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.