Moterys nuginklavo sugėrovą

Dvi moterys, Panevėžyje stojusios prieš teismą dėl to, kad iš savo sugėrovo nugvelbė dujinį pistoletą ir jį pardavė, laisvės neprarado, tačiau negalės gerti alkoholio.

Pistoleto vagyste apkaltintos O.Červonikova (nuotr. kairėje) ir J.Kinderytė Panevėžio teisme dangstėsi veidą.<br>A.Švelnos nuotr.
Pistoleto vagyste apkaltintos O.Červonikova (nuotr. kairėje) ir J.Kinderytė Panevėžio teisme dangstėsi veidą.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 8:24 AM, atnaujinta Nov 15, 2017, 8:25 AM

Panevėžio apygardos teismas anksčiau teistoms 38 metų Jūratei Kinderytei ir 29 metų Oksanai Červonikovai už pistoleto ir keturių garsinių šovinių vagystę bei neteisėtą jų laikymą skyrė pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo trejiems metams.

Abi nuteistosios įpareigotos negerti alkoholio, būti namuose nurodytu laiku ir niekur neišvykti be pareigūnų leidimo.

Nuosprendį paskelbęs teisėjas teisiamosioms priminė, kad dabar likimas – jų pačių rankose: „Pažeidus bent vieną įpareigojimą bus panaikintas bausmės vykdymo atidėjimas ir jums teks keliauti į pataisos namus.“

Išgirdusios perspėjimą abi palinkčiojo galvą.

Teisiamosios vengė viešumos. Į posėdžių salę jos įžengė dangstydamosi veidus – viena slėpėsi ant galvos užsitraukusi striukę, o kita dangstėsi rankine.

Prieš 9 mėnesius Panevėžio rajono Raguvos miestelyje iš 67 metų vyro namų buvo pavogti dujinis pistoletas ir orinis šautuvas. Vėliau šie daiktai buvo rasti pas vieną pasvalietį, kuris juos nusipirko iš dviejų moterų.

Kadangi orinis šautuvas nepriskiriamas prie šaunamųjų ginklų, o nukentėjusysis dėl jo dingimo pretenzijų nereiškė, moterys buvo teisiamos tik dėl dujinio pistoleto pagrobimo.

Tą dieną J.Kinderytė sumanė šiam vyriškiui parduoti puodą ir su drauge nuvažiavo pas jį į namus. Šeimininkas už pirkinį nepagailėjo 10 eurų, taip pat sutiko sumokėti viešnioms už atsivežtą alų.

Paskui atsirado ir daugiau alkoholio.

Išlenkęs kelias taureles vyriškis užmigo, o rytą atsibudęs namuose neberado savigynai laikytų dujinio pistoleto ir orinio šautuvo. Jis iškart įtarė, kad čia nagus bus prikišusios viešnios.

Patirtą nuostolį vyras įvertino 200 eurų. Tyrėjai išsiaiškino, jog ginklus nugvelbusios moterys sėdo į vienos jų sūnų vairuojamą automobilį ir važinėjo po Pasvalio apylinkes, kol surado ginklų pirkėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.