Pareigūnams įkliuvo dvi dienas gėrusi vairuotoja: pripūtė daugiau nei 4 promiles

Telšių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį alaus ištroškusiai moteriai, kuri po ilgadienio gėrimo, sugėrovui nežinant, pasiėmė jo automobilį „Ford Galaxy“ ir nurūko Telšių gatvėmis link parduotuvės. Sunkiai apgirtusios vairuotojos pavojingą kelionę nutraukė policijos pareigūnai.

 Pareigūnams įkliuvo dvi dienas gėrusi vairuotoja: pripūtė daugiau nei 4 promiles.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Pareigūnams įkliuvo dvi dienas gėrusi vairuotoja: pripūtė daugiau nei 4 promiles.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 22, 2017, 5:57 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:21 PM

Neatsiklaususi pasiėmė mašinos raktelius

Teisiamajame posėdyje apklausiama kaltinamoji R. K.  pripažino padariusi nusikalstamą veiką. Liepos 28 d. ji nuėjo į svečius pas pažįstamą A. J., su juo visą vakarą ir naktį gėrė 7,3 proc. stiprumo alų. Iš viso dviese išgėrė 12 vnt. po 1 litrą talpos alaus butelių, miegoti nuėjo paryčiais. Beje, moteriškė prisipažino, jog prieš šias išgertuves kelias dienas kitur girtavo.

Išaušus rytui, moteris nubudo su draugu ir vėl abu pliumpė alų. Pirmas neatlaikė draugas. Vyriškiui nuėjus miegoti, draugė vis dar norėjo išgerti, todėl neatsiklaususi bičiulio pasiėmė jo automobilio raktelius ir nurūko parduotuvėn alaus. Tačiau planas neišdegė – pakeliui sustabdė policijos pareigūnai.

Pričiupta vairuotoja dėl savo poelgio  gailėjosi. Teismo prašė atleisti ją nuo bausmės pagal laidavimą, o laiduotoju skirti jos dabartinį draugą A. T.

Automobilis trūkčiojo ir vinguriavo 

Patruliavę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai sunkiai apgirtusią vairuotoją demaskavo dėl jos įtartino vairavimo – automobilis važiavo trūkčiodamas ir vinguriuodamas. Sustabdžius prie vairo sėdėjusi moteris kalbėjo nerišliai. Alkotesteriu jai nustatytas sunkus, 4,19 prom., girtumas.

Ikiteisminio tyrimo metu liudytojas A. J. pasakojo, kad liepos 28 d. pas jį atvyko pažįstama R. K. Jiedu visą naktį gėrė alų, miegoti nuėjo paryčiais, atsibudę vėl gėrė, po to jis užmigo, o atsibudęs pastebėjo, kad draugužės nebėra. Tik kitą dieną paskambinusi R. K. pranešė blogą naujieną: kad sugalvojo dar nusipirkti alaus, pasiėmusi jo automobilį važiavo į parduotuvę, bet neprivažiavo, nes sustabdė policijos pareigūnai.

Beje, dėl to, kad moteris patyliukais išvažiavo būdama girta, vyriškis tikino pretenzijų neturintis.

Laiduotojas teismui nesukėlė pasitikėjimo

Nors moters sugyventinis A. T. prašė perduoti kaltinamąją R. K. jo atsakomybėn pagal laidavimą be užstato, teismas nusprendė, kad jis nėra vertas pasitikėjimo ir negali daryti teigiamos įtakos kaltinamajai, todėl ji nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą neatleistina.

Būti laiduotoju vyriškiui sutrukdė tai, kad jis baustas administracinėmis baudomis už viešosios tvarkos pažeidimus būnant neblaiviam, taip pat  šiuo metu nedirba ir nėra registruotas darbo biržoje.

Teismas nusprendė R. K. pripažinti kalta padarius nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalyje, ir paskyrė galutinę bausmę – 20 MGL dydžio (753,20 Eur) baudą. Taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė dvejus metus naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones.

Be to, kaltininkei priteista atlyginti  transporto priemonės transportavimo ir saugojimo išlaidas – iš viso 486,75 Eur.

Taip pat iš R. K. valstybės naudai bus išieškota konfiskuotino turto automobilio „Ford Galaxy“ vertė – 1 165 Eur (mat automobilio šeimininkas konfiskacijos išvengė dėl nežinojimo, kad jo transporto priemonė bus panaudota nusikaltimui padaryti).

Nedirbančiai nuteistajai iš viso jos nuotykis kainavo 2 405 eurus ir vairuotojo pažymėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.