17-metės gyvenimas pavirto pragaru: atstumtas vaikinas keršijo patyčiomis

Vaikino patyčias kenčiančiai moksleivei ėmėsi padėti mokytojai, nors dažniausiai dėl tokių problemų į policiją kreipiasi ujamų nepilnamečių tėvai.

Mergina nepatyrė fizinio smurto, bet ją gniuždė nuolatinis terorizavimas.
Mergina nepatyrė fizinio smurto, bet ją gniuždė nuolatinis terorizavimas.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2017-11-23 06:31, atnaujinta 2017-11-23 06:32

Septyniolikmetės gyvenimas pavirto tikru pragaru, kai ji nustojo draugauti su išvaizdžiu bendraamžiu.

Jis pradėjo persekioti ir žeminti merginą, ne kartą ją apspjaudė, grasino nusivežti į mišką.

Mergina nėra našlaitė, tačiau nei motina, nei už smurtą teistas tėvas, matyt, negeba apginti savo dukters.

Grasinimai ir patyčios vyko kitų moksleivių akivaizdoje. Mokytojai su vaikinu ne kartą kalbėjo, svarstė jo elgesį, bet kerštaujančiam jaunuoliui buvo nė motais.

Juolab kad jo išpuolius prieš merginą palaikė kalėjime esantis tėvas.

Tėvų namuose matė smurtą

Septyniolikmetės gyvenimas ir tėvų namuose buvo įtemptas. Prieš kurį laiką jos tėvas sėdo į teisiamųjų suolą dėl smurto artimoje aplinkoje – vyras vaikų akivaizdoje žiauriai susidorojo su jų motina.

Vieną dieną jis įtūžo ant žmonos, parsitempė ją iš svetimo buto ir ėmėsi auklėti. Įtūžėlis moterį talžė kėde. Užpultoji dangstėsi rankomis nuo nuožmių smūgių ir patyrė atvirąjį piršto lūžį.

Smurtautojo aukai pavyko pasprukti iš namų, bet vyras nenurimo. Jis liepė dukrai surasti motiną: „Jei ne, ir tave nudėsiu.“

Mergina kurį laiką gyveno pas globėjus, prieš kelis mėnesius sugrįžo į namus.

Kai atstumtas bendramokslis ėmė tyčiotis ir grasinti, mergina negalėjo tikėtis tėvų pagalbos.

Neketina glaistyti blogybių

„Ne kartą dėl vaikino elgesio kalbėjomės ir su juo, ir su jo motina. Ji kurį laiką bandė paveikti sūnų, bet vėliau stojo į jo pusę. Kiek matome, motina vaikinui nėra autoritetas.

Tėvų susirinkimuose nuolatos sakau, jog mokykla neslepia jokio įvykio, neglaistė ir neglaistys blogų dalykų, norime, kad vaikai būtų saugūs“, – „Lietuvos rytui“ teigė mokyklos direktorius.

Šakių prokuratūros prokurorai neatsimena, kad kokios nors rajono mokyklos pedagogai dėl patyčias kenčiančio vaiko būtų kreipęsi į teisėsaugą.

Dažniausiai dėl skriaudžiamų atžalų kreipiasi tėvai, o mokyklų vadovai atvirkščiai – stengiasi, kad tarp švietimo įstaigos sienų vykstantys nemalonūs dalykai neišlįstų į viešumą.

Merginą baugino ir kalinys

Bemaž metus su bendramoksliu draugavusi, bet nusprendusi nutraukti santykius septyniolikmetė net blogiausiame sapne nesapnavo, kas jos laukia.

Ji nepatyrė fizinio smurto, bet nuolatinis terorizavimas gniuždė taip pat skaudžiai.

Spjaudymaisi, užgauliojimai, prasivardžiavimai, bauginimai nusivežti į mišką ir susidoroti ne tik nesiliovė, bet dar labiau suįžūlėjo, kai prie vaikino išpuolių prisidėjo jo kalintis tėvas.

Už žiaurų nusikaltimą už grotų atsidūręs vyras savo sūnumi rūpinosi gana ciniškai – septyniolikmetei mobiliuoju telefonu ėmė rašinėti nemalonias žinutes.

Tiesioginių grasinimų jose nebuvo, tačiau užuominos merginai kėlė baimę.

Moksleivė nuo kalinio sūnaus bandė gintis telefonu filmuodama jo priekabiavimą. Vaikinas, pamatęs į jį nukreiptą telefoną, akimirksniu tapdavo šilkinis.

Smurtautojas nori trauktis

Mokyklos direktorius, vaikino klasės auklėtoja ir socialinė pedagogė, išbandę įvairias poveikio priemones, nusprendė, kad kerštaujantis moksleivis jau peržengė įstatymo ribas, ir kreipėsi į policiją, kol neįvyko kokia nors nelaimė.

Pareigūnai dėl grasinimų pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Pernai su šiuo moksleiviu dar pavykdavo susikalbėti.

Aš turiu didelę pedagoginio darbo patirtį, sugebu rasti bendrą kalbą su mokiniais, tačiau šįmet šis vaikinas su visais mokytojais pradėjo bendrauti atžagariai.

Praėjusios savaitės pabaigoje jis mus gerokai nustebino, nes pirmą kartą bendravo normaliai, buvo ir „ačiū“, ir „viso gero“.

Tą dieną jis buvo atėjęs pasiklausti, kokių dokumentų reikia pereinant mokytis į kitą mokyklą“, – pasakojo direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.