Aukščiausiasis Teismas melagio nepasigailėjo ir nuteisė jį dėl draudiminio sukčiavimo

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija galutine ir neskundžiama nutartimi patenkino Šiaulių apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro prašymą panaikinti Šiaulių apygardos teismo nuosprendį ir palikti galioti Kelmės rajono apylinkės teismo nuosprendį be pakeitimų byloje dėl padaryto draudiminio sukčiavimo.

Lietuvos aukščiausiasis teismas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Lietuvos aukščiausiasis teismas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2017, 11:43 AM, atnaujinta Nov 30, 2017, 11:47 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminis tyrimas dėl 31-erių metų Kelmės rajono gyventojo R. J. apgaule įgyto svetimo turto ir melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą buvo pradėtas 2015 metais. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R. J. dėl automobilio gedimo negalėdamas parduoti 2014 metų rugsėjį įsigytos transporto priemonės, bandė sugalvoti kitų būdų, kaip užsidirbti pinigų.

Kelmės rajono gyventojas sutarė su pažįstamu, kad jis (R. J.) pastatys automobilį prie savo namų, jame palikdamas ir mašinos raktelius. Pažįstamas tariamai pavogs automobilį, jį nuvarys į kitą vietą, o kitą dieną automobilio raktelius paliks savininko pašto dėžutėje.

Vyras paslėpė 13 tūkstančių eurų vertės automobilį ir pranešė policijos pareigūnams, kad esą iš jo sodybos, esančios Kelmės rajone, buvo pavogta jo mašina. Tą pačią dieną vyras apie „vagystę“ informavo draudimo bendrovę. Įmonė paskaičiavo, kad už šį įvykį R. J. turėtų būti išmokėta daugiau nei 11 tūkstančių eurų žala.

Tačiau išmoka kliento nepasiekė – policijos pareigūnai pranešė draudimo bendrovei, kad tai buvo melagingas pranešimas.

Kelmės rajono apylinkės teismas 2016 metų spalio 12 d. priėmė nuosprendį ir R. J. pripažino kaltu. Nuteistasis su tokiu nuosprendžiu nesutiko ir pateikė apeliacinį skundą. Šiaulių apygardos teismas patenkino nuteistojo skundą ir jį išteisino.

Siekdamas teisingumo prokuroras Lietuvos Aukščiausiajam Teismui pateikė kasacinį skundą. Teismas patenkino prokuroro prašymą ir nuteisė vyrą 3 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant 2 metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.