Darbą baigęs Telšių pareigūnas neliko abejingas žiauriam smurtui

Trečiadienio vakarą Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vaclovas Akavickas baigęs darbą neliko abejingas, ištiesė paglabos ranką bei užtikrino viešąją tvarką. 

 Darbą baigęs Telšių pareigūnas neliko abejingas žiauriam smurtui.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Darbą baigęs Telšių pareigūnas neliko abejingas žiauriam smurtui.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2017, 3:50 PM, atnaujinta Dec 8, 2017, 12:05 PM

Kaip pranešė Telšių policija, apie 21 val. 25 min., jam automobiliu važiuojant Luokės gatve, iš juodo „Audi“ automobilio iššoko vaikinas ir pradėjo smūgiuoti gatve ėjusiam jaunuoliui į galvą, o šiam parkritus, spardė jį kojomis. 

„Tą akimirką supratau, kad mušamam jaunuoliui būtina skubi pagalba, todėl sustojau šalikelėje ir nuskubėjau į muštynių vietą“, – pasakojo viršininko pavaduotojas.

Suskubęs sulaikyti įtariamojo ir surinkęs policijos budėtojų telefoną, jis nė nenumanė, kad už akimirkos teks išbandyti turimus fizinio pasirengimo įgūdžius. Mušeika, pasinaudojęs palankia situacija, išsivadavo iš neuniformuoto pareigūno gniaužtų ir leidosi bėgti. Paskui jį – ir policijos pareigūnas

Po maždaug pusę kilometro atkarpos gaudynių, pareigūnui jaunuolį pavyko sulaikyti ir perduoti mieste patruliavusiems kolegoms. Dėl įvykio, už viešosios tvarkos pažeidimą, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prieš šį įvykį, tą pačią dieną, Telšių miesto centre, Kęstučio gatvėje pareigūnas pastebėjo šaligatviu ėjusį ir staiga pargriuvusį jaunuolį. 

„Vaikinui suklupus pastebėjau, kaip jam iš kišenės iškrito mobiliojo ryšio telefonas. Susirūpinęs sutrenkta koja, jaunuolis nukulniavo tolyn, o telefonas liko gulėti“, – prisimena pareigūnas. 

V. Akavickas paėmė telefoną, nusekė paskui jaunuolį ir atidavė jam pamestą daiktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.