Girtuokliai prie vairo spjovė į viską: per savaitgalį įkliuvo neįtikėtinas skaičius

Panašu, kad net baudžiamoji atsakomybė nebegąsdina mėgėjų vairuoti girtiems. Per savaitgalį policija sučiupo neįtikėtiną skaičių girtų vairuotojų - beveik 100. O kiek dar būdami girti sėkmingai nuvažiavo savo keliais? Šito jau niekas nežino.

 Girtuokliai prie vairo spjovė į viską: per savaitgalį įkliuvo neįtikėtinas skaičius.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Girtuokliai prie vairo spjovė į viską: per savaitgalį įkliuvo neįtikėtinas skaičius.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2017, 9:34 AM, atnaujinta Dec 11, 2017, 10:55 AM

Lietuvos kelių policijos tarnybos statistika rodo, kad apskritai avarijų, kurias sukelia girti vairuotojai, šiemet sumažėjo 30 proc. Pernai tuo pat metų girtuokliai jau buvo sukėlę 239 avarijas, šiemet - 167. 

Tai vienintelis dalykas avaringumo statistikoje, kuris mažėja. Bendrai, šiemet avarijų įvyko daugiau (šiemet - 3 044, pernai tuo pat metu - 3006), daugiau žuvo žmonių (šiemet - 184, pernai tuo pat metu - 174), daugiau žmonių sužeista (šiemet - 3 567, pernai tuo pat metu - 3 532).

Savaitgalio statistika verčia sunerimti dar labiau. LKPT praneša, kad policijos pareigūnai per savaitgalį nustatė 98 neblaivius vairuotojus, 51 vairuotojui nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas, dėl šių atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai. 

Taip pat įvyko du eismo įvykiai, kuriuos sukėlė neblaivūs vairuotojai. Šiose avarijose buvo sužeisti žmonės.

Panašu, kad girtuoklių prie vairo visiškai negąsdina nei baudos, nei gresianti baudžiamoji atsakomybė. Iki šiol vienintelis dalykas, dėl kurio jie jaudindavosi, buvo viešumas.

Deja, šį savaitgalį policija nusprendė jo atsisakyti ir žiniasklaidos atstovų į tradicinius reidus net nekvietė, nors jie, pavyzdžiui sostinėje, nenutrūko nei dieną, nei naktį.

Vilniaus policija pranešė, kad per šiuos reidus įkliuvo 25 girti vairuotojai. O iš viso per praėjusią savaitę sostinės kelių policijos pareigūnai išaiškino 47 atvejus, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai, taip pat 25 vairuotojus, neturinčius teisės vairuoti transporto priemones.

Per savaitę sostinės Kelių policijos valdybos pareigūnai pradėjo 35 ikiteisminius tyrimus transporto priemones vairavusiems vairuotojams, apsvaigusiems nuo alkoholio, kai jų kraujyje buvo daugiau nei 1,5 prom. alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.