Apgautas pigesnį traktorių norėjęs įsigyti ūkininkas

40-metis Telšių rajono Viešvėnų seniūnijos Rūdupių kaimo gyventojas svajojo pigiau nusipirkti gerą traktorių, bet liko it musę kandęs.

Traktorius „Belarus“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Traktorius „Belarus“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Dec 19, 2017, 11:13 AM, atnaujinta Dec 19, 2017, 11:16 AM

Bylos duomenimis, ūkininkas, internetinėje svetainėje rado skelbimą apie parduodamą traktorių „Belarus MTZ82“. Tokio traktoriaus seniai ieškojo, o čia dar tokia gundanti kaina – perpus mažesnė negu rinkoje siūlo kiti pardavėjai.

Džiugios nuotaikos apimtas pirkėjas į pardavėjo nurodytą banko sąskaitą pervedė 300 eurų, o likusius 2300 eurų sutarė atiduoti po dviejų dienų. Tądien pardavėjas, gyvenantis neva Šiauliuose, pažadėjo pristatyti traktorių tiesiai į namus.

Netrukus paaiškėjo, kad minėto traktoriaus iš viso nėra, nes jis taip ir nebuvo pristatytas, o pardavėjas išjungė telefoną. Kaip sakoma, gaudyk vėją laukuose.

Prekės nesulaukęs žemaitis dar šiek tiek palaukė, o paskui nutarė kreiptis į policiją. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjamas įtariamasis.

Policija perspėja gyventojus nepatikliai žiūrėti į skelbimus, kuriuose siūlomos prekės yra gerokai pigesnės nei reali rinkos kaina. Be to, apgavikai aukoms apmulkinti naudoja interneto platybėse vogtas nuotraukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.