Kalėdas atšventė audringai: mosikuota ir kumščiais, ir šakutėmis

Nors Kalėdos susikaupimo ir susitaikymo metas, šio principo laikosi ne visi. Nemažai Lietuvos piliečių per šventes padaugino alkoholio ir puolė aiškintis savo santykių, todėl gruodžio 25-ąją darbo netrūko nei policijos pareigūnams, nei medikams. 

Per šventes prisigėrę lietuviai namuose kilusius konfliktus sprendė smurtaudami. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per šventes prisigėrę lietuviai namuose kilusius konfliktus sprendė smurtaudami. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2017, 12:21 PM

Nuo girtų asmenų rankos kentėjo tiek suaugusieji, tiek vaikai, o įkaušusių žmonių rankose ginklais tapo ir peiliai, ir šakutės. 

Pirmadienio naktį Zarasuose nuo motinos ir  dėdės nukentėjo šešiolikametė. Tiesa, šiuo atveju girta buvo ji, o ne ją apstumdę giminaičiai. 

Konfliktas Šiaulių gatvėje esančiame bute prasidėjo apie 3 valandą nakties. Pamatę, kad mergaitė yra neblaivi, jos motina (gimusi 1985 metais) ir dėdė (gimęs 1981 metais) nusprendė paauglę paauklėti ir kelis kartus pastūmė.

Pusiausviros neišlaikiusi paauglė nukrito nuo laiptų. Nors jokių sužalojimų jai medikai nenustatė, iškviesti policijos pareigūnai šventės dalyvius išsivežė į skirtingas vietas - motiną ir dėdę į policijos komisariatą, o šešiolikametę į vaikų globos namus. 

Paauglei nustatytas 1,64 promilių girtumas. 

Dėl smurto pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmadienio vakarą nepilnametės vizito sulaukė ir Visagino policijos pareigūnai.

Apie 20.49 val. į policijos komisariatą atėjusi keturiolikametė pareigūnams papasakojo, kad jos namuose Sedulinos alėjoje jau dvi paras siautėja neblaivus tėvas. 

Pasak mergaitės, gruodžio 24-25 dienomis jis smurtavo prieš jos mamą, gimusią 1981 metais, o pirmadienį, apie 13.40 val. užsipuolė ir ją - dūrė šakute į kairę ranką.

Nurodytu adresu nuvykę policijos pareigūnai smurtautoją išsivežė. Manoma, kad 1978 metais gimęs vyras buvo neblaivus, tačiau jis pats tikrintis girtumą atsisakė.

Gruodžio 25-osios vakarą muštynės kilo ir Mažeikių rajone, Kurmaičių kaime. Čia 1983 metais gimęs vyras kumščiais auklėjo trejais metais jaunesnę, neblaivią sugyventinę, kuriai nustatytas 1,33 promilių girtumas.

Šias "pamokas" matė ir namuose buvę moters vaikai, kuriems šešiolika ir trylika metų. Abu nepilnamečius laikinai prižiūrės giminaitė.

Smurto scenas tą patį vakarą teko stebėti ir dviem Visagine gyvenantiems mažamečiams, gyvenantiems Festivalio gatvėje.

Apie 21.30 val., neblaivus vyras (gimęs 1979 metais) sumušė savo taip pat neblaivią žmoną (gimusią 1982 metais). 

Po konflikto vyrui nustatytas 2,65 promilių girtumas. Jo auka buvo šiek tiek blaivesnė, ji į alkoholio matuoklį įpūtė 1,38 promiles. 

Vaikai, kuriems 8 ir 5 metai, laikinai perduoti giminaitės globai. 

Marijampolėje smurto auka tapo keturiolikametė. Ją apie 23.54 val. namuose P.Armino gatvėje sumušė tėvai.

Kaip policijos pareigūnams pasakojo mergaitė, motina ją tampė už plaukų, kumščiu sudavė į veidą. Neatsiliko ir tėvas. Jis bandė dukrai suduoti ranka, bandė įspirti, tačiau vaikui pavyko išvengti jo smūgių.

Dėl tokio savo elgesio nukentėjusiosios motinai (gimusi 1978 metais) ir tėvui (gimusiam 1980 metais) teks atsakyti pagal įstatymus, o paauglė nuo šiol gyvens su savo 21 metų broliu.

Dar smarkiau nukentėjo Šalčininkų rajone, Vaidagų kaime gyvenantis septyniolkametis. 

Pasak paauglio, pirmadienį, apie 3 val. namuose vykstant išgertuvėms, jį pradėjo mušti trys vyrai. 

Jaunuoliui pavyko pabėgti iš namų ir pasislėpti giminaičio namuose Draugystės gatvėje, tačiau ramybė truko neilgai, nes atvažiavo tie patys trys vyriškiai, kurie jį užpuolė ir sumušė. 

Nuo smūgiu vaikinui lūžo šonkaulis ir apatinis žandikaulis.

Policijos pareigūnams pavyko sulaikyti tik vieną užpuoliką. 1996 metais gimęs vyras buvo uždarytas į areštinę, jam nustatytas 0,51 promilės girtumas. 

Kitų dviejų mušeikų policija ieško.

Smurto auka tapo ir septyniolikametė gyvenanti Ignalinos rajone, Mažėnų kaime. 

Ją antradienį, apie 0.35 val., namuose sumušė 23 metų sugyventinis. Abu konflikto dalyviai buvo neblaivūs - vyrui nustatytas 2,24 promilių girtumas, jo nepilnametė draugė į alkoholio matuoklį pripūtė 1,4 promiles.

Kalėdos liūdnai baigėsi ir sugyventiniams gyvenantiems Vilniuje, Baltupio gatvėje. 

Apie 23 valandą 44 metų sugyventiniai susiginčijo. Neblaivi moteris griebė peilį ir kelis kartus dūrė juo sugyventiniui į nugarą ir koją. 

Vyras dėl gautų sužalojimų išvežtas į ligoninę, o moteris uždaryta į areštinę, kurioje jai nustatytas 2,49 promilių girtumas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.