Siaubinga atomazga: prieš 4 mėnesius dingusi moteris ištraukta iš kaimyno šulinio

Bendrosios pagalbos centras informuoja, kad Šalčininkų rajono savivaldybėje, Gerviškių seniūnijoje, Mažųjų Sėlų kaime, šulinyje rastas moters kūnas.

Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Šalčininkų rajone šulinyje rastas moters kūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 30, 2017, 4:22 PM, atnaujinta Dec 30, 2017, 9:53 PM

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Pagalbą iškvietė vietos gyventojas, tvirtindamas, jog kaimyno valdos šulinyje yra jo 51 metų žmonos kūnas. Vyras tvirtino šulinyje ją pastebėjęs šeštadienį, apie 15 valandą.

Moteris buvo dingusi be žinios prieš keturis mėnesius.

Priegaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovai naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog kūnas šulinyje iš tikrųjų yra aptiktas.

„Dabar mėginama jį ištraukti. Šulinys gilus, apie 12 metrų. Kol kas neaišku, ar kaimyno valdoje šiuo metu kažkas gyvena“, – apie 16 val. 35 min. pasakojo ugniagesių tarnybos atstovai.

Kūnas bus perduotas medicinos ekspertams, kurie nustatys, ar mirtis nebuvo smurtinė.

Kaip kūnas atsidūrė kaimynų šulinyje, nežinia. Mįslingą įvykį narplioja teisėsauga.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Simona Ludavičiūtė patikslino, jog šulinio gylis – 15 metrų.

„Šiuo metu į Šalčininkų rajoną vyksta ugniagesiai iš Vilniaus, kurie turi įrangą, reikalingą nusileisti į tokį gylį“, – 17 valandą pasakojo S.Ludavičiūtė. Šalčininkų ugniagesiai galimybių nusileisti tiek žemai neturi.

Pirmiausiai reikės nustatyti mirusio žmogaus tapatybę, mirties priežastį, o paskui bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo.

21 valandą ugniagesiai pranešė, jog moters kūnas jau ištrauktas. Operacija truko ne vieną valandą.

Pasak policijos atstovės S.Ludavičiūtės, kūnas smarkiai suiręs, todėl žuvusiosios asmenybė bus nustatyta ne iškart, reikės atlikti DNR tyrimą. Tačiau didžiausia tikimybė, kad tai - prieš keletą mėnesių dingusi moteris. 

Nepatvirtintais duomenimis, kaimyninėje sodyboje nuolat žmonės negyvena. Policija nustatys, ar su dingimu yra susijęs šios sodybos savininkas.

„Moteris išėjo iš namų ir prapuolė. Jai dingus, artimieji kreipėsi į policiją. Anksčiau buvo surengta jos paieška vietos apylinkėse, bet tąsyk rasti nepavyko.

Man nėra žinoma, kad šioje šeimioje buvo vartojamas smurtas“, – portalui lrytas.lt pasakojo netoliese esančio Didžiųjų Sėlų kaimo bendruomenės pirmininkas Kamalas Zulfijevas.

Mažųjų Sėlų kaimo žmonės gyvena vienkiemiuose, nuo artimiausių kaimynų juos skiria apie pusę kilometro.

Valda, kurioje gyveno, o vėliau dingo moteris, yra nuošalioje vietoje, prie miško.

„Šiandien mačiau, kaip link tos valdos nuvažiavo policija, gaisrininkai.

Kai moteris dingo, vyko intensyvios paieškos – dirbo kinologai, buvo pakilęs sraigtasparnis.

Dingusios moters ir jos vyro mes gerai nepažinojome, nes jie į sodybą mūsų kaime atvykdavo iš Vilniaus, čia nuolat negyveno.

Negirdėjau, kad šioje šeimoje buvo smurtaujama. Jei taip būtų, manau, žinios kaimą būtų pasiekusios“, – portalui pasakojo Mažųjų Sėlų kaimo gyventoja.

Lrytas.lt žiniomis, sodyba priklausė vieno iš sutuoktinių tėvams.

Smurto ir nelaimių savaitgalis

Pastarąją parą policijos pareigūnai ir gaisrininkai turėjo nemažai iškvietimų. Penktadienio vakarą per gaisrą Panevėžio rajone žuvo vyras. Apie 2 val. Juodlieknio kaime, užgesinus gaisrą name, rastas apdegęs 1974 metais gimusio vyro lavonas, pranešė Policijos departamentas. Gaisro priežastis nustatinėjama.

Policija pradėjo tris ikiteisminius tyrimus dėl smurto prieš mažamečius vaikus. Vienas jų – Kaišiadoryse. Gruodžio 29 dieną apie 14.30 val. Kaišiadoryse, Vytauto Didžiojo gatvėje, 1976 metais gimęs neblaivus tėvas šluota sudavė mažamečiui (gimusiam 2004 metais) sūnui į veidą. Nukentėjusysis į gydymo įstaigas nesikreipė, įtariamasis, kuriam nustatytas 1 promilės girtumas, uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.