Sukrečianti konflikto atomazga – vyras padegė sugyventinę

Konfliktas peraugęs į sunkų sveikatos sutrikdymą, tokį įvykį tyrę teisėsaugininkai Aušgirių kaimo gyventoją, kaip įtariama, padegusį savo buvusią sugyventinę, patraukė baudžiamojon atsakomybėn, pranešė Generalinė prokuratūra.

 Sukrečianti konflikto atomazga – vyras padegė sugyventinę.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Sukrečianti konflikto atomazga – vyras padegė sugyventinę.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2018, 3:25 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 3:31 PM

Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Pocienė šią savaitę bylą perdavė uostamiesčio teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tarp vyro ir jo buvusios sugyventinės konfliktas kilo pernai metų rugpjūtį. Apklausus nukentėjusiąją, ji teigė, kad Pagėgių savivaldybei priklausančiame kaime, pusamžis vyras ėmė kabinėtis prie jos už tai, kad ši važinėjasi su kaimynu. 

Pavydo apakintas vyras, kaip įtariama, griebęs namuose turėtą 5 litrų talpos turistinį dujų balioną, nukentėjusiajai keliskart trenkė per galvą, o paskui, įtariama, atsukęs dujų baliono ventilio rankenėlę, nukreipė dujų tekėjimą į moterį.

Dėl nutekėjusių dujų name įvyko sprogimas, per kurį nukentėjusioji apdegė daugiau nei pusę kūno.

Tačiau pats kaltinamasis savo kaltę pripažįsta tik iš dalies ir pasakoja visai kitą istoriją. Esą jiedu konfliktavo dėl vyrui priklausančių daiktų, kurių nukentėjusioji niekaip neatiduoda. 

Vyras teigia moteriai netyčia trenkęs dujų balionu, tačiau jokiais būdais jos nepadegęs.

Apdegusią veidą, kaklą, krūtinę, pilvą, nugarą, kojas, moterį, gulinčią name, rado pro kaimą važiavę ir visų pirma gatvėje apdegusį vyrą pamatę liudininkai.

Kaltinamasis, papasakojęs kas nutiko, ranka parodė į netoliese esantį namą, kur visas konfliktas ir kilo.

Toks vyro poelgis prieš buvusią sugyventinę – ne pirmas. Anksčiau dėl smurtavimo prieš moterį jis teistas net triskart. Dar vieną kartą teismo kaltu pripažintas dėl nusikalstamu būdų įgyto svetimo turto.

Pernai rugpjūtį, kaip įtariama, nukentėjusiąją mušusiam dujų balionu ir ją, kaip įtariama, padegusiam vyrui gresia laisvės atėmimas iki 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.