Prieš tris savaites Klaipėdoje dingusio 17-mečio ieško ir latviai

Klaipėdoje jau tris savaites nesėkmingai ieškomas be žinios dingęs 17-metis Danijilas Aleksandras Demiaškinas. Prie paieškos grupės savaitgalį nutarė prisijungti patyrę dingusiųjų ieškovai iš Latvijos.

 Septyniolikmetis klaipėdietis D.A.Demiaškinas dingo prieš tris savaites.
 Septyniolikmetis klaipėdietis D.A.Demiaškinas dingo prieš tris savaites.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 6, 2018, 8:56 AM, atnaujinta Feb 6, 2018, 9:02 AM

Latvijoje jau aštuonerius metus veikia Aleksandro Faminskio suburta savanorių grupė, kuri padeda ieškoti pradingusių žmonių. Į ją susibūrė beveik šimtas savanorių.

Savaitgalį būrys jų atvyko į Klaipėdą padėti ieškoti septyniolikmečio, apžiūrėjo teritoriją už Kairių gatvės, išžvalgė vandens telkinius, laukus.

Prieš savaitę vaikino paiešką perėmė Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba.

Gausios policijos pajėgos šukavo pietinės Klaipėdos dalies prieigas: Kairių poligoną, Žardės kaimo apylinkes, aplinkinius laukus. Tikrinta viena versijų, kad vaikinas galėjo pasukti į šią pusę.

Paieškoje dalyvavo policijos pareigūnų ir viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, uostamiestyje susibūrusios iniciatyvinės visuomenės grupės nariai, kinologas su šunimi. Bet kol kas jokių pražuvėlio pėdsakų aptikti nepavyko.

D.A.Demiaškinas iš namų Klaipėdoje, Varpų gatvėje, išėjo sausio 10-osios naktį. Motina pasakojo, kad sūnus dingo nieko nesakęs, nepasiėmė mobiliojo telefono, tik SIM kortelę.

Vaikinas yra keistokas, uždaro būdo, nemažai laiko praleisdavo prie kompiuterio. Jis buvo visa galva paniręs į kompiuterinius žaidimus. Be jų, septyniolikmečiui niekas daugiau nerūpėjo: galėjo iš savo buto neišeiti savaitėmis, nepasigesdavo draugų, pats neidavo pas juos.

Motina į policiją kreipėsi pirmąją sūnaus dingimo dieną, nes anksčiau nieko panašaus nebuvo nutikę. Pareigūnai patikrino visas interneto kavines, išnaršė žaidimų, kuriuos mėgo vaikinas, svetaines, tačiau jokių dingusiojo pėdsakų neaptiko.

Savanoriai ant stulpų, autobusų stotelėse ir ant daugiabučių durų išklijavo pranešimus apie ieškomą vaikiną, taip pat jo nuotraukas.

Artimieji viliasi, gal vaikinas sėdo į kokį automobilį ir išvažiavo iš Klaipėdos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.