Mįslingas incidentas ant Tauro kalno: prabilusi liudininkė pateikė daugiau detalių

Ankstų pirmadienio rytą Vilniaus policijos pareigūnai gavo pranešimą apie dviejų vyrų mušamą moterį.

 Sujudimas ant Tauro kalno: pranešta apie vyrų mušamą moterį.<br> Įvykio liudininkės nuotr.
 Sujudimas ant Tauro kalno: pranešta apie vyrų mušamą moterį.<br> Įvykio liudininkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 9:35 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:24 AM

Kaip Lrytas.lt sužinojo iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo spaudai Pauliaus Radvilavičiaus, pranešimas apie incidentą gautas apie 09 val. 16 min.

„Gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, Mykolaičio Putino gatvėje 5, ant Tauro kalno esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, du vyrai su barzdomis ir kareiviškomis aprangomis muša moterį.

Tai informacija, kurią mes gavome iš pranešėjo, kol kas pareigūnai dirba įvykio vietoje“, – sakė P.Radvilavičius.

Pasak policijos, į įvykio vietą išsiųsti trys policijos ekipažai.

Į Lrytas.lt redakciją taip pat kreipėsi įvykio liudininkė, kurios teigimu, vienas vaikinas jau sugautas, kito ieškojo pareigūnai.

Kiek vėliau Policijos atstovas P.Radvilavičius patvirtino, kad vienas vyras jau atvežtas į policijos komisariatą, jam nustatytas vidutinis girtumas.

Popiet, praėjus penkioms valandoms po incidento, policija suteikė informaciją, kad atvykus pareigūnams nukentėjusios moters jau nebebuvo, ji nesikreipė į pareigūnus. Nepavyksta susisiekti ir su pranešėju, todėl tikslios įvykio aplinkybės kol kas nėra aiškios.

Į komisariatą atvežtas įtariamasis niekaip nesusijęs su Lietuvos kariuomene, jis vilkėjo kelnes, kurių ornamentai panašūs į kareiviškos aprangos ornamentus. 

Pasak policijos atstovo, kol kas ikiteisminio tyrimo negalima pradėti, kadangi su pranešėju nepavyksta susisiekti, o nukentėjusi moteris kol kas neiskreipė nei į pareigūnus, nei į medikus.

Liudininkė: 3 policijos ekipažai liko prie užrakintų durų 

Pavakare į redakciją kreipėsi įvykio liudininkė, kartu su pilietišku vilniečiu kvietusi policijos pareigūnus. Pasak jos, policijai iš karto buvo nurodyta, kad vieno iš vaikino kelnės yra kareiviškos.

Atvykus policijai, vienas jaunuolis jau buvo paėjęs kiek toliau, tačiau liudininkai jį parodė pareigūnams ir šie vaikiną greitai sulaikė.

„Iš gretimo pastato, antrame aukšte esančio biuro balkono, vienas vyras pamatė ir mums pasakė, kad antrasis vaikinas merginą įsitempė pro Profsąjungų rūmų duris į vidų ir ten įėjęs pasuko dešinėn.

Visa tai buvo pasakyta pareigūnams, tačiau pamačius, jog lauko durys yra koduotos ir užrakintos, pareigūnai nieko negalėjo padaryti (kas mums pasirodė itin baisu, nes jei tai būtų buvusi gyvybės arba mirties situacija, tai 3 ekipažai policijos pareigūnų, stovinčių už durų nelabai ką būtų padėję)“,- redakcijai pranešė liudininkė.

Ji taip pat pasakojo, kad pareigūnai minėjo, jog toks atvejis šioje vietoje ne pirmas, kad čia jau seniau buvo vykęs kitas ekipažas. Liudininkams pasirodė, kad pareigūnai taip bando pateikti argumentus, jog viskas baigsis gerai ir merginai nieko blogo nenutiks.

„Na ir pats svarbiausias faktas – policija iš tikrųjų nebandė susisiekti su pranešusiuoju apie įvykį žmogumi. Buvo lauktas skambutis visą dieną, nes nežinojome kuo baigėsi situacija ir ji mums rūpėjo, tačiau niekas taip ir nepaskambino (nelabai suprantame, kodėl teigiama kitaip)“, - teigia liudininkė.

„Nenorėjome tiesiog užsimerkti“

Su redakcija susisiekusi liudininkė teigia mananti, kad vyrai nebuvo tiesiog užpuolikai. Greičiausiai, tai buvo žmonės iš vienos kompanijos, kurie dėl kažkokių priežasčių susipyko ir aiškinosi santykius. Liudininkų manymu - nežmonišku būdu.

„Mergina garsiai šaukė – pagalbos neprašė, tačiau buvo akivaizdu, jog jai skauda, nes buvo užlaužta ranka, ji klūpėjo ant žemės ir pan. Mes, kaip pareigingi ir sąmoningi, neabejingi piliečiai, norėjome padėti, todėl priėjus arčiau ir sulaukus grasinimų, iškvietėme pareigūnus.

Tikrai nesistebime, jog mergina nepareiškė kaltinimų (nes gal tai jos „draugai“ ir tai jų tarpe normalu), tačiau nenorėjome užsimerkti ir tiesiog praeiti“, - pasakojo įvykio liudininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.