Kaune girti sugyventiniai sužalojo du mažamečius, porelė atsidūrė areštinėje

Kauno policijos pareigūnai į areštinę uždarė du sugyventinius, kurie apspangę nuo alkoholio sužalojo du mažamečius vaikus. Jiems prireikė medikų pagalbos. 

 Apspangę sugyventiniai žalojo vaikus, jiems prireikė medikų pagalbos. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr. 
 Apspangę sugyventiniai žalojo vaikus, jiems prireikė medikų pagalbos. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 9:09 AM, atnaujinta Feb 27, 2018, 3:18 PM

Vasario 25-ąją apie 22 valandą 40 minučių Kaune, Šiaurės prospekte, namo laiptinėje, neblaivus (1,11 prom.) vyras (gimęs 1993 m.) sudavė kelis smūgius sugyventinės mažametei dukrai (gimusiai 2015 m.) ir ją už kojų bandė įtempti į butą.

Po kelių minučių tam pačiam vyrui laikant ant rankų sugyventinės naujagimę dukrą (gimusią 2018 m.) neblaivi (1,16 prom.) sugyventinė (gimusi 1991 m.) sudavė jam per rankas.

Nuo smūgio naujagimė nukrito ant grindų. Abi mažametės dėl nežymių sužalojimų paguldytos į ligoninę. Vyras ir moteris uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2, 3 d.

Kauno savivaldybės Vaiko teisių skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė pranešė, kad šeima į Kauną iš Kaišiadorių rajono persikraustė tik šių metų pradžioje. 

„Stebėjome šeimą, nes gavome pranešimą apie galimą socialinių įgūdžių stygių“, - kalbėjo vaiko teisių specialistė. Pasak jos, šis incidentas - pirmasis. Moteris augino atžalas, vyras dirbo.

E.Andriuškienė negalėjo pasakyti, kas artimiausiu metu rūpinsis vaikais.

„Aiškinamės, kas galėtų tapti jų globėjais, tačiau mūsų veiksmus  lems teisėsaugos pareigūnų sprendimai“, - kalbėjo E.Andriuškienė. Kol kas ji negavo pranešimo apie iš areštinės paleidžiamus sulaikytuosius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.