Klaipėdos apylinkės teisme pažanga - išnyko popieriniai tvarkaraščiai

Klaipėdos apylinkės teismo rūmų lankytojams nuo šiol nebereikės gaišti laiko studijuojant skelbimų lentose iškabintus posėdžių tvarkaraščius – reikiamą informaciją jie gali sužinoti pažvelgę į fojė įrengtų televizorių ekranus.

 Klaipėdos apylinkės teismo fojė - elektroniniai tvarkaraščiai.<br> KAT nuotr.
 Klaipėdos apylinkės teismo fojė - elektroniniai tvarkaraščiai.<br> KAT nuotr.
 Procesiniai dokumentai išduodami prie šių langelių.<br> KAT nuotr.
 Procesiniai dokumentai išduodami prie šių langelių.<br> KAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis

Mar 6, 2018, 2:42 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:10 PM

Skelbimų lentas su popieriniais teismo posėdžių tvarkaraščiaus jau pakeitė televizoriai. Juose lankytojai mato visus tą dieną nagrinėjamų civilinių, administracinių ir baudžiamųjų nusižengimų bylų tvarkaraščius. Skelbiama informacija ir apie neįvyksiančius teismo posėdžius.

Dokumentus, kuriuos procesų dalyviai anksčiau atsiimdavo civilinių, baudžiamųjų ir administracinių nusižengimų bylų raštinėse, archyvo skyriuje, dabar galima gauti vienoje vietoje – pirmajame aukšte įkurtas ne tik procesinių dokumentų priėmimo, bet ir jų išdavimo poskyris.

Teismo administracija skelbia, kad lankytojai prie dviejų langelių nuo šiol galės gauti visus archyvinių, civilinių, baudžiamųjų, administracinių nusižengimų bylų, taip pat ir neprocesinius dokumentus, kurių nebesiuntinės paprastuoju ar elektroniniu paštu.

Klaipėdos apylinkės teismas anksčiau sulaukdavo lankytojų pastabų dėl painiavos viešinant žinias - paskutiniuoju momentu atidėjus posėdžius arba pakeitus sales, kuriuose vyksta teisminiai procesai, naujausia informacija ne visada būdavo įtraukiama į popierinius tvarkaraščius.

Tuomet procesų dalyviai klaidžiodavo po teismo rūmų patalpas bandydami kaip nors sužinoti reikiamą informaciją, braudavosi į kabinetus, graibydavo už skvernų teisėjus. Įkyrūs interesantai įvairiais klausimais apkraudavo civilinių, baudžiamųjų ir administracinių bylų raštines, pasitaikydavo ir konfliktų.

„Tobulindami žmonių aptarnavimo kokybę stengiamės, kad vizitai teisme būtų sklandūs ir greiti. Permainos pagerins teisėjų, prokurorų, advokatų, visų teisminių procesų dalyvių veiklos sąlygas“, - kalbėjo Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Olga Sadovskaja.

Teismus dažniau lankantys procesų dalyviai ir teisėsaugininkai kol kas dar neskuba girti naujovių. Pasak jų, jokios elektroninės sistemos, televizijos įranga nepadės sklandžiau organizuoti darbo, jeigu nebus pašalinti žmogiškieji faktoriai - duomenis apie nagrinėjamas bylas būtina laiku atnaujinti ir koreguoti.

Aukštesnės pakopos Klaipėdos apygardos teisme informacija apie čia nagrinėjamas bylas kaip ir anksčiau skelbiama laiptinės aikštelėje iškabintuose popieriniuose tvarkaraščiuose.

 

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.