Per konfliktą tarp vairuotojų Vilniuje nukentėjo NATO karininkas

Vilniaus policija aiškinasi konfliktą tarp dviejų vairuotojų, kuomet nukentėjo į incidentą įsivėlęs NATO karininkas.

 Per konfliktą tarp vairuotojų Vilniuje nukentėjo NATO karininkas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Per konfliktą tarp vairuotojų Vilniuje nukentėjo NATO karininkas.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-15 09:32, atnaujinta 2018-03-15 09:56

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 14 val. Vilniuje, Rinktinės g., konflikto tarp vairuotojų metu, vyras (gim. 1978 m.) iš chuliganiškų paskatų smogė NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro karininkui J.L. (gim. 1980 m.) į veidą, bei rankomis daužė tarnybinį automobilį „VW Passat“.

Nukentėjusysis dėl patirto fizinio skausmo į gydymo įstaigas nesikreipė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios  tvarkos pažeidimo.

Lrytas.lt pasidomėjus konflikto aplinkybėmis paaiškėjo, kad istorija prasidėjo nuo NATO karininko skambučio pagalbos telefonu 112. Vyras sakė važiuojantis paskui dideliu greičiu lekiantį automobilį „Audi A6“, kurio vairuotojas gali būti neblaivus.

Bendrojo pagalbos centro operatoriai karininką sujungė su Vilniaus policijos budėtojais. Pokalbio metu karininkas pranešė, kad automobiliui „Audi“ sustojus kilo konfliktas su jo vairuotoju, per kurį J.L. ir nukentėjo.

Į įvykio vietą atskubėję patruliai nenustatė, kad „Audi“ vairuotojas galėtų būti neblaivus. Paimti abiejų pusių pareiškimai ir dabar pareigūnai aiškinasi visas konflikto smulkmenas.

Lietuvos Baudžiamojo kodekso straipsnyje (LR BK 284 str.), numatančiame atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą, rašoma, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.