Prieš teismą stos nesąžininga buhalterė

Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jaunutis Vailionis baigė ikiteisminį tyrimą ir Vilniaus apygardos teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje apgaulingu apskaitos tvarkymu, turto pasisavinimu ir dokumentų suklastojimu kaltinama vienos organizacijos buhalterė V. B.

 Prieš teismą stos nesąžininga buhalterė.<br> Prokuratūros asociatyvi nuotr.
 Prieš teismą stos nesąžininga buhalterė.<br> Prokuratūros asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-15 11:13, atnaujinta 2018-03-15 11:15

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad šioje organizacijoje galimai buvo suklastota audito išvada. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad suklastota ne tik ši, dėl kurios pradėtas tyrimas, bet ir dar dvi išvados.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad nuo 2015-ųjų pavasario kaltinamoji V. B. tris kartus galimai suklastojo dokumentą – nepriklausomos Apskaitos ir kontrolės įmonės išvadą.

Įtariama, kad V. B. išvadoje pakeisdavo datą, tačiau dokumento tekstą palikdavo tokį pat. Išvadas buhalterė galimai klastojo tam, kad nebūtų atskleistas neteisėtas pinigų pasisavinimas nuo 2014-ųjų iki 2016-ųjų metų.

Išaiškinta, kad turėdama prisijungimus prie organizacijos banko sąskaitų bei vykdydama pinigų pervedimus, moteris per keletą kartų į savo asmeninę banko sąskaitą pervedė beveik 14 tūkst. eurų.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams atliekant tyrimą nustatyta, kad buhalterė iš organizacijos gautas lėšas naudojo savo asmeniniams poreikiams, dalį lėšų išgrynindavo.

Kaltinamosios atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad V. B. pripažįsta padariusi šias nusikalstamas veikas. Įstatymas už turto pasisavinimą numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.